Μεγάλη (δικαστική) μέρα για τον Ολυμπιακό!

Σε δύο «μέτωπα» στραμμένη η προσοχή των «ερυθρολεύκων». Αρχικά στην ΕΕΑ για την υπόθεση «ΠΑΟΚ - Ξάνθη» και στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League για την απολογία των Πειραιωτών για τα γεγονότα έξω από το Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έπειτα από παρέμβαση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα.

Μεγάλη (δικαστική) μέρα για τον Ολυμπιακό!

Η Παρασκευή (10/11) θα είναι μία μέρα με έντονο δικαστικό χρώμα και ερυθρόλευκο άρωμα. Σε διπλό ταμπλό θα είναι τα βλέμματα, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου θα ανοίξει και επισήμως ο φάκελος της υπόθεσης «ΠΑΟΚ – Ξάνθη» για το κατά πόσο τίθεται θέμα πολυϊδιοκτησίας.

Ο Ολυμπιακός έκανε τις καταγγελίες του και πλέον οι δύο ομάδες θα κληθούν από τις 10 το πρωί να εξηγήσουν τα όσα έχουν αποκαλυφθεί αναφορικά με τις σχέσεις της οικογένειας του Ιβάν Σαββίδη με τις δύο ΠΑΕ.

Η ΕΕΑ έχει ζητήσει έγγραφα απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σχετικά με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί περί αγοράς των εγκαταστάσεων της Ξάνθης και του γηπέδου των Πηγαδιών, αλλά και από τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη που εμφανίζεται ως ο «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα έχει φυσικά εκπροσώπηση στην ΕΕΑ (Λίνα Σουλούκου) ως καταγγέλλουσα και θα παρακολουθήσει από κοντά την ακροαματική διαδικασία. Το ίδιο θα κάνει και η ΠΑΕ ΑΕΛ μέσω του Αλέξη Κούγια.

Εφόσον η Επιτροπή κρίνει ότι τίθεται θέμα πολυϊδιοκτησίας, τότε οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με σοβαρότατες κυρώσεις που φτάνουν ακόμα και σε υποβιβασμό.

Το δεύτερο δικαστικό «μέτωπο» έχει να κάνει με την κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία - που προήλθε από πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα - για τα γεγονότα που συνέβησαν έξω από το Καραϊσκάκη, πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (11.00).

Η πειραϊκή ΠΑΕ κλήθηκε εξαιτίας κάποιων φωτογραφιών, δημοσιευμάτων και της συμπληρωματικής έκθεσης του παρατηρητή και το Καραϊσκάκη κινδυνεύει με νέο «λουκέτο» (2 έως 4 αγωνιστικές).

Στον Ολυμπιακό έμειναν με ανοικτό το στόμα από τη δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, καθώς έφεραν στη μνήμη τους τα όσα έγιναν στο περσινό ΠΑΟΚ – Άρης. Εκεί όπου υπήρξε ρίψη μολότοφ από τους οπαδούς του «Δικεφάλου» έξω από την Τούμπα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και πολλές υλικές ζημιές (σ.σ. είχε καεί μέχρι και καντίνα).

Μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν παρουσιάζει σήμερα το δικαστικό ρεπορτάζ.