Γκολ ο Ελ Αραμπί, κερδίζει ο Ολυμπιακός!

Ο Μαροκινός επιθετικός έχει καταφέρει φέτος στα παιχνίδια που έχει σκοράρει, να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη στη φετινή Super League.

Γκολ ο Ελ Αραμπί, κερδίζει ο Ολυμπιακός!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εξελίσσεται σε βαρόμετρο στον φετινό Ολυμπιακό. Από εκεί που ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είχε ξεκινήσει φορτσάτος τη σεζόν, μόλις πήρε το... όπλο του ο Μαροκινός φορ, τότε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Το γκολ του Ελ Αραμπί για το 1-0 (vid)

Ο Ελ Αραμπί έχει πετύχει το εξής μοναδικό τη φετινή χρονιά με τη φανέλα των Πειραιωτών. Στο ελληνικό πρωτάθλημα όποτε βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, πάντοτε ο Ολυμπιακός φεύγει με το τρίποντο στο τέλος. Είναι με λίγα λόγια ο... Γκαστόνε του Ολυμπιακού, αφού εκτός από την ικανότητα και την εκτελεστική του δεινότητα, έχει και το χάρισμα για να οδηγεί την ομάδα του προς την επιτυχία όταν βλέπει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Δώνης: «Φάνηκε η ποιότητα του Ελ Αραμπί»

Φέτος λοιπόν έχει σκοράρει 10 φορές στην Ελλάδα. Από μία φορά κόντρα σε Παναθηναϊκό (1-0), ΑΕΛ (4-1), Άρη (2-1), Λαμία (2-0), Βόλο (5-0) και Αστέρα Τρίπολης (1-0). Μάλιστα στα τρία εξ αυτών πέτυχε το νικητήριο τέρμα, δηλαδή με ΠΑΟ, Αστέρα και Άρη. Από δύο φορές έχει σκοράρει σε Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία (5-0) και σε Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (3-0).

Ελ Αραμπί: «Θέλω να βγω πρώτος σκόρερ»

Αυτό είναι κάτι που για κάποιους μπορεί να μην λέει τίποτα, αλλά την ίδια στιγμή λέει και πολλά. Είναι ολοφάνερο ότι όταν ο Ελ Αραμπί βρίσκεται σε καλή βραδιά, τότε και ζώνουν τα φίδια και τους αντίπαλους αμυντικούς. Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό μπορεί έως και τη φάση του γκολ να έδειχνε έξω από τα νερά του, μπορεί να υπήρχαν σκέψεις από πλευράς Μαρτίνς να τον αντικαθιστούσε, αλλά η μία επαφή για τον Μαροκινό φορ αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

Παραμένει πρώτος σκόρερ ο Ελ Αραμπί

Στο μεταξύ, και στην Ευρώπη θα μπορούσε να πετύχει κάτι ανάλογο. Με τον Ερυθρό Αστέρα (1-0) και με την Κράσνονταρ (2-1) πέτυχε και τα τρία τέρματα, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε δύο προκρίσεις. Η μία στους oμίλους του Champions League και η δεύτερη ήταν στους «32» του Europa League. Είχε σκοράρει επίσης και κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου (2-3), αλλά και στο Λονδίνο με την Τότεναμ (2-4). Ας όψεται στην Αγγλία η γκάφα του Μεριά και με την Μπάγερν η κλάση του Λεβαντόφσκι. Ειδάλλως, ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε να γράψει ιστορία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πάντως, και το ποσοστό 50% που έχει στο Champions League, δεν μπορεί να θεωρηθεί και μικρό αν αναλογιστούμε τους αντιπάλους που κλήθηκε να αντιμετωπίσει φέτος ο Ολυμπιακός.