«Δώστε στον ΠΑΟ πέναλτι...»

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πέναλτι στα δύο τελευταία του παιχνίδια με Άρη και Ολυμπιακό και η επίθεσή του έμεινε στο μηδέν...

«Δώστε στον ΠΑΟ πέναλτι...»

Τελευταία φορά που σκόραρε η ομάδα του Γιώργου Δώνη στο πρωτάθλημα ήταν στις 18 Δεκεμβρίου, στο εκτός έδρας 1-1 με τον ΟΦΗ. Το γκολ των "πρασίνων" είχε σημειώσει ο Μακέντα με πέναλτι.

«Κανένα πέναλτι του Μπα στον Μακέντα»

Ήταν το 8ο φετινό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αν δεν στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα, δυσκολεύεται να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Με 16 γκολ στο ενεργητικό του έχει την 5η χειρότερη επίθεση στο φετινό πρωτάθλημα. Από αυτά τα 16 τέρματα, τα 7 προήλθαν από το σημείο του πέναλτι.

Το μόνο χαμένο για το «τριφύλλι» ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ματς του πρώτου γύρου, όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε δύο (ο Σα είχε αποκρούσει το πρώτο και ο Ιταλός σκόραρε στο δεύτερο).

Τι είπε ο Κάκος για τα δύο πέναλτι που ζητάει ο Παναθηναϊκός και ο... ΠΑΟΚ (vid)

Για το ντέρμπι της Κυριακής (5/1), ο ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή και οι παίκτες του Παναθηναϊκού (με λιγότερο θόρυβο) παραπονέθηκαν για δύο πέναλτι σε φάσεις που έγιναν μέσα στην περιοχή και όχι έξω, όπως στο ντέρμπι της 4ης Μαρτίου του 2018, όταν ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ένγκελς στον Ινσουά έξω από την περιοχή. Και τότε το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών και ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε αυτό το πέναλτι για να πανηγυρίσει την ισοπαλία απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του.

Αναλυτικά τα κερδισμένα πέναλτι του Παναθηναϊκού:

Λαμία - Παναθηναϊκός: 1-1

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: 1-3

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 1-1 (2 κερδισμένα στο συγκεκριμένο παιχνίδι)

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: 1-0

Βόλος - Παναθηναϊκός: 1-1

Παναθηναϊκός - Λαμία: 2-0

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: 1-1

Το «τριφύλλι» στα παιχνίδια που κέρδισε πέναλτι, συγκέντρωσε 10 επιπλέον βαθμούς. Παρόλα αυτά, ακόμα είναι εκτός πλέι οφ...