Έχει δίκιο ο Μαρτίνς!

Ο Πορτογάλος τεχνικός ντρίμπλαρε σε ερώτηση για τα μεταγραφικά και στάθηκε στις επιστροφές των τραυματιών. Υπάρχει λόγος που δεν θέλει να μιλάει για μεταγραφές ο Πέδρο.

Έχει δίκιο ο Μαρτίνς!

Αν φτάσουμε 31 Ιανουαρίου και ο Ολυμπιακός δεν κάνει καμία μεταγραφή, να είστε σίγουροι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα τα βάψει μαύρα. Ίσα – ίσα που είναι της άποψης ότι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι μία περίοδος που πολύ δύσκολα βρίσκεις «λαβράκια» και παίκτες που μπορούν να σε βοηθήσουν άμεσα.

Η ΠΑΕ φυσικά κοιτάζει την αγορά. Για έναν στόπερ, για έναν χαφ στυλ Κασάμι και για έναν επιθετικό. Το ιδανικότερο για τον σύλλογο θα ήταν να προχωρούσε και στις τρεις μεταγραφικές κινήσεις, ωστόσο, δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητη η απάντηση του Μαρτίνς στην ερώτηση περί μεταγραφικής ενίσχυσης.

Είπε ορθά – κοφτά ότι αυτό που τον «καίει» είναι να γυρίσουν οι τραυματίες. Να επιστρέψει ο Γκιγιέρμε, να επιστρέψει ο Σουντανί, να επιστρέψει ο Φορτούνης, να επιστρέψει ο Λάζαρος στα επίπεδα που τον ξέρουμε (σ.σ. παρεμπιπτόντως ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε άλλον αέρα επιθετικά με την είσοδό του), να επιστρέψει ο Ποντένσε στα γνωστά του στάνταρ, να μπει στην εξίσωση και ο Σισέ. Για αυτό το λόγο ο Πορτογάλος τεχνικός αποφεύγει να μιλήσει για μεταγραφές. Επειδή «μεταγραφές» θεωρεί τον Φορτούνη και τους υπόλοιπους τραυματίες.

Έχει απόλυτο δίκιο που το λέει τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μαρτίνς, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι αν ανοίξει δημοσίως ο ίδιος μεταγραφική κουβέντα, τότε υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν οι ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια. Τι θα σκεφτεί ο Γκερέρο αν βγει ο προπονητής και πει ότι «θέλουμε φορ;». Τι θα πει ο Μπενζιά και ο Μπρούνο που έχουν αρχίσει και παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους και αφήνουν υποσχέσεις, αν βγει ο Μαρτίνς και πει «θέλω χαφ;». Τι θα πει ο Σισέ αν δει τον Μαρτίνς να λέει ότι «καίγομαι για στόπερ;». Τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς έχει ο Ολυμπιακός. Τους Σεμέδο, Αβραάμ, Μπα και Σισέ. Ο Μεριά θα αποτελέσει παρελθόν μέσα στο μήνα. Για τον Μαρτίνς είναι μια χαρά οι τέσσερις στόπερ. Το πολύ-πολύ να κρατήσει και τον Μάρκοβιτς ως εφεδρική λύση, αν και θα προτιμούσε να τον στείλει κάπου δανεικό για να αποκτήσει αγωνιστικά λεπτά.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα στον Παναθηναϊκό, έστω και με ζόρι κέρδισε το «τριφύλλι» χάρη στην ποιότητα των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, αλλά μπροστά του έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Απλώς απέναντι στους «πράσινους» έδειξε μέταλλο. Έδειξε ότι ακόμα και σε μία όχι τόσο καλή βραδιά και σε ένα άδειο Καραϊσκάκη, κατάφερε και πήρε το τρίποντο.

Έως το τέλος του μήνα έχει τρεις εκτός έδρας αποστολές σε Λαμία, Ηράκλειο και ΟΑΚΑ (ΑΕΚ) και μία εντός με τον Άρη. Ο ΠΑΟΚ έχει τρία ματς στην Τούμπα (ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος) και την Λαμία έξω. Θα πρέπει λοιπόν να τα έχουμε όλα αυτά υπόψη μας. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού έστειλε μήνυμα προς Τούμπα μεριά ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί παρά τα διάφορα εξωαγωνιστικά... παρατράγουδα.