Γαλλική φινέτσα και... τσαμπουκάς!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Γιασίν Μπενζιά δεν έχουν φέρει από το γαλλικό πρωτάθλημα μόνο τεχνική, αλλά και πάθος που θα πρέπει να αυξηθεί γενικώς στον Ολυμπιακό...

Γαλλική φινέτσα και... τσαμπουκάς!

Για την απόδοση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. Απλά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογίες. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, ακόμη πιο δύσκολη κι από το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για το οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν το έκανε δύσκολο ο πολύ καλός Παναθηναϊκός ή ο εντελώς εκτός κλίματος Ολυμπιακός.

Μαρτίνς: «Ερχόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις»

Πέραν από το κέρδος των τριών βαθμών και της επιστροφής στην κορυφή, ο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν φυσικά την υποχρέωση να σταθούν σε όσα πρέπει να βελτιωθούν για τη συνέχεια και τους ακόμη πιο σκληρούς αγώνες που έρχονται. Αλλά εδώ ας σταθούμε σε δύο παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία από το γαλλικό πρωτάθλημα, στο οποίο κυριαρχεί η τεχνική. Περισσότερο από το αγωνιστικό πάθος.

Για τον Ματιέ Βαλμπουενά δεν χρειαζόταν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για συμπεράσματα. Η μπαλιά του στο γκολ του Ελ Αραμπί ήταν ποίημα, αλλά αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ο τρόπος με τον οποίο διεκδικούσε κάθε φάση στην επανάληψη, όταν βρήκε και κατ πατήματά του μετά την απουσία ενός μήνα από τη δράση. Δέχτηκε τόσες πολλές κλοτσιές στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να είχε προφυλάξει τον εαυτό του από καμιά νέα περιπέτεια, αλλά εκείνος έδωσε μάχες μέχρι το φινάλε. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης, ακόμη κι αν δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από πλευράς απόδοσης.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Τα highlights της αναμέτρησης (vid)

Ο Γιασίν Μπενζιά έδειξε ότι δικαιούται περισσότερο χρόνο. στα ματς της ομάδας. Στο διάστημα που έπαιξε έκανε εξαιρετικές κινήσεις στο πρέσινγκ κοντά στην αντίπαλη περιοχή, ανέβασε μέτρα όλη την ομάδα, πέρασε ωραίες πάσες, δημιούργησε άλλη δυναμική στη λειτουργία και στο παιχνίδι. Είχε σημαντική προσφορά στη νίκη. Και έπεισε ότι αξίζει να το δούμε κι άλλο στο επόμενο διάστημα. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι έχει τόσα πολλά ματς στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Και κάτι για το ντέρμπι: ο Δώνης αιφνιδίασε τον Μαρτίνς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο Πορτογάλος πήρε μεγάλη ρεβάνς., Επίσης, αν είχε αποβληθεί όπως έπρεπε ο Χατζηγιοβάνης από το 18', τότε άλλο ματς θα γινόταν. Και τέλος για τον Μασούρα. Όπως ξεπέρασε τη γρήγορη αλλαγή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αυτό πρέπει να κάνει και τώρα. Ανεπηρέαστος...