Στα μουλωχτά το πάει ο Παναθηναϊκός

 Οι «πράσινοι» βλέπουν τον πόλεμο ανακοινώσεων του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και ελπίζουν ότι το ίδιο κλίμα θα επικρατεί και στον Ρέντη. Μόνο που στο «στρατηγείο» των «ερυθρολεύκων» ο Μαρτίνς έχει φροντίσει να ενημερώσει τους παίκτες για τους κινδύνους του «τριφυλλιού».

Στα μουλωχτά το πάει ο Παναθηναϊκός

Η χθεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη από τη μία σε Τουρέ - Καράκουτη και από την άλλη στους «κεραυνούς» που εξαπέλυσε ο Ολυμπιακός για τους ορισμούς των διαιτητών της 17ης αγωνιστικής και στον πόλεμο ανακοινώσεων με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή δύο 24ωρα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το ματς με το «τριφύλλι» φαίνεται ότι περνάει σε δεύτερη μοίρα στα περισσότερα ΜΜΕ.

Εν μέρει υπάρχει λογική, καθώς η ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει ο Μαρτίνς είναι λίγο – πολύ γνωστή. Τον Βαλμπουενά θέλει να βάλει βασικό και είναι κάτι που θα το αποφασίσει την τελευταία στιγμή. Αν δεν παίξει ο Γάλλος, τότε θα δούμε τον Λοβέρα πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Το θέμα είναι ότι εισπράττουμε ένα κλίμα ότι ο Παναθηναϊκός θα κατέβει στα… μουλωχτά στο Καραϊσκάκη για να πάρει αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό! Κι αυτό, γιατί βλέπει η ερυθρόλευκη επικαιρότητα να επικεντρώνεται περισσότερο στο θέμα των ορισμών των διαιτητών και όχι τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι ενόψει ντέρμπι. Δίνεται μία εντύπωση στο πράσινο «στρατόπεδο» ότι στον Ρέντη δεν έχουν 100% το μυαλό τους στο παιχνίδι της Κυριακής (5/1, 19.30) εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τις χθεσινές ανακοινώσεις της πειραϊκής ΠΑΕ.

Έχει αξία να αναφέρουμε τα όσα εκτυλίσσονται από τις αρχές της εβδομάδας στον Ρέντη. Ακόμα όταν ακουγόταν έντονα ότι οι διαιτητές δεν θα έκαναν πίσω στην απόφασή τους για αποχή, πρώτος ο Μαρτίνς είχε φροντίσει να εξηγήσει στους παίκτες του ότι «αν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, εμείς οφείλουμε να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι».

Δεύτερον, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές του ότι ο Παναθηναϊκός το πάει στο… λάου-λάου για να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Τους δίνει και έξτρα κίνητρα, όπως για παράδειγμα την αυτοκτονία στο ματς του α’ γύρου και την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Κυρίως όμως έχει εστιάσει στην πνευματική προετοιμασία.

Έχει κάνει μεγάλο αγώνα για να τους βγάλει από το μυαλό τα όσα συμβαίνουν εξωαγωνιστικά. Όσο να ‘ναι, οι παίκτες είχαν επηρεαστεί έως έναν βαθμό με όλα όσα έγιναν στον Βόλο. Ωστόσο, αυτό που θέλει ο Μαρτίνς είναι να μην δώσουν οι ποδοσφαιριστές του το παραμικρό δικαίωμα. Αυτό είναι που τον «καίει». Να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να πιάσουν από το λαιμό τον Παναθηναϊκό. Αυτή θα είναι και η καλύτερη «απάντηση» σε όλους τους επικριτές του.

Το τι συμβαίνει εξωαγωνιστικά, δεν θα πρέπει να απασχολούν τους παίκτες. Ας ασχοληθεί – όπως ασχολείται - η διοίκηση με τα «κακώς κείμενα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιριστές έχουν την ιερή υποχρέωση αύριο να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.