Παίκτες Ολυμπιακού: «Δεν τα παρατάμε, το πρωτάθλημα είναι δικό μας»

Το αίσθημα της αδικίας κυριάρχησε στους ποδοσφαιριστές, αλλά αμέσως έβγαλαν αντίδραση στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού. «Είμαστε καλύτεροι και θα βγούμε νικητές στο τέλος» έλεγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Παίκτες Ολυμπιακού: «Δεν τα παρατάμε, το πρωτάθλημα είναι δικό μας»

Ήταν προετοιμασμένοι στον Ολυμπιακό για ένα παιχνίδι στο οποίο θα γινόταν μεγάλη… μάχη και θα έπρεπε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Βόλο. Ήθελαν να κλείσουν τη χρονιά με ακόμα μία νίκη και μία επιβλητική εμφάνιση όπως είχαν κάνει στο Αγρίνιο, στην Τρίπολη και με την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη.

Είναι αλήθεια πως οι «ερυθρόλευκοι» με αυτήν τη λογική μπήκαν στο γήπεδο και σκόραραν στο 17’ με τον Σουντανί. Αν αυτό το γκολ μετρούσε, τότε ο Ολυμπιακός δύσκολα θα έχανε βαθμούς στο Πανθεσσαλικό.

Όσο υποθετικό κι αν ακούγεται όλο αυτό, τα προηγούμενα ματς μάς έχουν διδάξει πως όταν οι Πειραιώτες σκοράρουν νωρίς, τότε όχι απλά δεν χάνουν, αλλά φτάνουν και σε μεγάλα σκορ. Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα δύο βαθμούς σε ματς μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης» και μετά το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιά είχαν δημιουργηθεί διάφορα συναισθήματα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά.

«Τρελάθηκαν» με τις ειρωνείες

Πρώτα απ’ όλα στους «ερυθρόλευκους» κυριαρχούσε το αίσθημα της αδικίας. Ήταν της άποψης πως θα ήταν αλλιώς όλο το παιχνίδι αν το γκολ του Σουντανί είχε μετρήσει και αν ο Ολυμπιακός είχε κάνει στο 17’ το 0-1. Τους βγήκε μεγάλη ένταση και γι’ αυτό είδαμε ακόμα και τον συνήθως ήρεμο Αβραάμ να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να έχει έντονο διάλογο με ποδοσφαιριστές του Βόλου.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού δεν ήταν ο μόνος που τα… έβαλε με τους αντιπάλους μετά το τέλος της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» στέκονταν στην άσχημη συμπεριφορά των παικτών του Βόλου, οι οποίοι ειρωνεύονταν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κυρίως με τον Διαμαντή τα… είχαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του τα είπαν σε έντονο ύφος πριν καν φύγουν για τα αποδυτήρια.

Στα αποδυτήρια επικρατούσε εκνευρισμός, διότι είχαν ενημερωθεί όλοι πως το γκολ του Σουντανί ήταν κανονικό. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως δεν μέτρησε αυτό το τέρμα, ενώ από την άλλη ήταν και σκασμένοι για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έχει παίξει στο μισό γήπεδο τον Βόλο και έχει χάσει σωρεία ευκαιριών για να πάρει ακόμα και μία άνετη νίκη.

Τα δύο δοκάρια και η αστοχία σε άλλες περιπτώσεις στέρησαν από τον Ολυμπιακό το γκολ που θα του έδινε τους τρεις βαθμούς. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, διότι η άλλη είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα και σε ένα παιχνίδι που τους ακυρώθηκε κανονικό γκολ αντέδρασαν. Η ομάδα του Πειραιά βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο για πολύ μεγάλο διάστημα και άξιζε να πάρει το διπλό.

Οι ψύχραιμες φωνές και η αντίδραση για τη συνέχεια

Αυτή η εικόνα έδωσε το δικαίωμα σε ψύχραιμες φωνές μέσα στα αποδυτήρια να το πάρουν πάνω τους και να δώσουν το σύνθημα για τη συνέχεια. Οι πιο έμπειροι αντέδρασαν αμέσως βλέποντας πως ο εκνευρισμός κυριαρχούσε στο εσωτερικό του Ολυμπιακού. Στο λιμάνι δεν θέλουν να αφήσουν την όλη κατάσταση να τους επηρεάσει και να τους πάρει από κάτω.

Γι’ αυτό και υπήρξαν φωνές ότι «είμαστε καλύτερη ομάδα και το αποδείξαμε και απόψε (σ.σ. προχθές). Χάσαμε δύο βαθμούς, αλλά παίζοντας έτσι θα τους βρούμε αλλού» έλεγαν οι Πειραιώτες και συνέχιζαν: «Εμείς να κάνουμε τη δουλειά, να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και στο τέλος θα έχουμε κερδίσει τον πόλεμο. Εμείς θα το πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο» ήταν η ατάκα που κυριάρχησε στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου μερικά λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο.

Στον Ολυμπιακό, αφού ηρέμησαν από την ένταση του αγώνα και απ’ όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά του, έστρεψαν αμέσως την προσοχή τους στη συνέχεια. «Δεν χάθηκε τίποτα, πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα» έλεγαν συνεχώς οι «ερυθρόλευκοι». Μάλιστα όσοι έβλεπαν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού καταλάβαιναν πως ο εκνευρισμός έδωσε τη θέση του στο πείσμα.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έδειχναν να έχουν πεισμώσει και να θέλουν από εδώ και πέρα να δώσουν απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πορτογάλος προπονητής. Ο κόουτς προέτρεψε τους παίκτες του να μη σταθούν άλλο στα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Βόλο και να μην τους επηρεάσει η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί.

Η διακοπή, άλλωστε, θα τους βγει σε καλό προκειμένου να αποφορτιστούν από την ένταση και να καθαρίσει το μυαλό τους. Πάντως από την πρώτη στιγμή στον Πειραιά υπήρξε αντίδραση πως θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το πρωτάθλημα, ό,τι κι αν συμβαίνει. Είναι και η εικόνα που έβγαλε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία τους επιτρέπει να αισιοδοξούν για το μέλλον και πως μπορούν στο τέλος να βγουν νικητές, ανεξάρτητα από τις… τρικλοποδιές που τους βάζουν.