Ελ Αραμπί: Ο Mr. 207 γκολ και... 43 ασίστ!

Ο Μαροκινός επιθετικός αποτελεί μια από τις «χρυσές λίρες» του Ολυμπιακού που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι και το fosonline.gr σας παρουσιάζει τα στατιστικά του από την πρώτη στιγμή που έπαιξε σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ελ Αραμπί: Ο Mr. 207 γκολ και... 43 ασίστ!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήρθε το καλοκαίρι της χρονιάς που διανύουμε στην χώρα μας για χάρη του Ολυμπιακού έχοντας τις προδιαγραφές να βρίσκεται πίσω από το μέχρι τότε πρώτο βιολί στην επίθεση, Γκερέρο.

Παρόλα αυτά, ο Μαροκινός στράικερ κατάφερε να αφήσει έκπληκτους πολλούς, αφού αυτή την στιγμή είναι πρώτος σκόρερ στην Super League 1 με 9 τέρματα, αφήνοντας πίσω του τον Σέρχιο Ολιβέιρα της ΑΕΚ.

Το fosonline.gr σας παρουσιάζει λοιπόν όλα τα τέρματα αλλά και τις ασίστ του επιθετικού των «ερυθρόλευκων» από την στιγμή που ξεκίνησε να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Γαλλία και το πρώτο ταξίδι στην Ασία

Ο Ελ Αραμπί λοιπόν ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2008 στην Ligue 1 (Γαλλία), με την φανέλα της Καέν. Στην γαλλική ομάδα αγωνίστηκε για 3 σεζόν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο (Coupe de France) έχοντας συνολικά 28 γκολ και 13 ασίστ.

Από την Γαλλία και την Καέν, μετακόμισε στην Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Χιλάλ στην οποία αγωνίστηκε για μια σεζόν, καταφέρνοντας να σκοράρει 16 φορές αλλά και να μοιράσει ασίστ στους συμπαίκτες του 5 φόρες.

Η επιστροφή στην Ευρώπη αλά… Espanya

Ο Μαροκινός το 2012 θα επιστρέψει και πάλι στην Ευρώπη και μάλιστα στην Ισπανία, όπου αγωνίστηκε για 4 ολόκληρες σεζόν με την φανέλα της Γρανάδα. Ο Ελ Αραμπί αγωνιζόμενος τόσο στην La Liga όσο και στο Copa del Rey είχε συνολικά 44 τέρματα αλλά και 7 ασίστ.

Η επιστροφή στην Ασία και η περίοδος των 86 γκολ!

Η μοίρα όμως του επιφύλασσε επιστροφή στην Ασία και συγκεκριμένα στο Κατάρ, με την Αλ Ντουχαΐλ να είναι εκείνη που αποκτά τον ταλαντούχο στράικερ. Εκείνες οι 3 σεζόν που αγωνίστηκε στο Κατάρ για χάρη της Αλ Ντουχαΐλ ήταν και οι πιο εύφορες για τον Μαροκινό, αφού τόσο στο Stars League (Πρωτάθλημα του Κατάρ) όσο και στο Ασιατικό Champions League κατάφερε να πετύχει 86 τέρματα ενώ είχε και 10 ασίστ!

Ο παράγοντας Ολυμπιακός

Φτάνουμε στο περασμένο καλοκαίρι και τον Ολυμπιακό, με τον Ελ Αραμπί να δείχνει τις διαθέσεις του από τα προκριματικά παιχνίδια της ομάδας του Πειραιά για τους ομίλους του Champions League.

Εκεί ο 32χρονος πλέον επιθετικός οδήγησε, με τα 2 πρώτα του γκολ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, τον Ολυμπιακό στην απόδραση (2-1) από την Ρωσία με αντίπαλο την Κράσνονταρ την οποία και απέκλεισαν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ελ Αραμπί δεν σταμάτησε εκεί αφού και στους ομίλους του φετινού Champions League με αντιπάλους τις Τότεναμ, Μπάγερν και Ερυθρό Αστέρα είχε γκολ απέναντι και στις 3!

Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα (Super League 1), δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, εφόσον ο Μαροκινός είναι πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα με 9 γκολ ενώ είναι 3ος στην λίστα των παικτών με τις ασίστ έχοντας μοιράσει 4.

Δεκαετία φορώντας το εθνόσημο και οι προσωπικές διακρίσεις

Σχετικά με την πορεία του στην εθνική Μαρόκου, ο Ελ Αραμπί φόρεσε το εθνόσημο για πρώτη φορά το 2010 και από τότε έχει πετύχει τόσο σε φιλικά όσο και στο Κόπα Άφρικα αλλά και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 13 γκολ και έχει μοιράσει 4 τελικές πάσες σε συνολικά 37 συμμετοχές.

Tέλος, αναφορικά με προσωπικές του επιτυχίες, ο Ελ Αραμπί έχει στεφθεί πρωταθλητής Κατάρ με την Αλ Ντουχαΐλ την σεζόν 2016-17 ενώ την ίδια σεζόν αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 24 γκολ.