Aστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 5-0: Η εκδίκηση του Ράσταβατς

Ο Aστέρας Τρίπολης νίκησε 5-0 την Ξάνθη υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή της θρακικής ομάδας, Μίλαν Ράσταβατς.

Aστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 5-0: Η εκδίκηση του Ράσταβατς

Μετά από σχεδόν δύο μήνες ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις νίκες, καθώς συνέτριψε 5-0 την Ξάνθη για την 16η αγωνιστική της Super League. Η τελευταία φορά που γεύτηκε την χαρά της νίκης ήταν στις 28 Οκτωβρίου, όπου για την 8η αγωνιστική είχε επικρατήσει με 4-1 της Λαμίας.

Το παιχνίδι κρίθηκε νωρίς, καθώς στο 13΄ ο Σίτο άνοιξε το σκορ και στο 21΄ ο Καπίγια έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Καπίγια στο 82΄ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, ενώ ο Μπαράλες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι διαμόρφωσε το 4-0. Το τελικό 5-0 «έγραψε» στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάρεθ.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πολύ επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέσει με την Ξάνθη που είχε δώσει πολλά μέτρα. Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 13΄ όταν από σέντρα του Ορτέγκα ο Σίτο με προβολή έκανε το 1-0. Η πίεση των παικτών του Ράσταβατς, που αντιμετώπιζε την πρώην ομάδα του, απέδωσε εκ νέου στο 21΄. Σε ένα πανομοιότυπο γκολ ο Σίτο έκανε την σέντρα και με κεφαλιά ο Καπίγιο έκανε το 2-0.

Στο β΄ μέρος η Ξάνθη ανέβηκε, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Μάλιστα στο 82΄ σε μία κόντρα επίθεση ο Λουίς Φερνάντες έκανε το 3-0 και έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τέρκι υπέπεσε σε πέναλτι, που δόθηκε με τη βοήθεια του VAR, και είδε την κόκκινη κάρτα. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 4-0. Στο 5' των καθυστερήσεων ο Σουάρεθ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Αστέρα που αποχαιρέτησε με ιδανικό τρόπο το 2019.

MIKΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 5-0

Σκόρερ: 13΄Σίτο, 21΄Καπίγια, 82΄Φερνάντεθ Λ., 91΄Μπαράλες (πεν), 95΄Σουάρεθ

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Κάρτες: Κόκκινη (90΄ Τέρκι), κίτρινες: Λισγάρας, Τέρκι

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Βαλιέντε (77' Μπ. Φερνάντες), Ματρικάρντι, Μουνάφο, Λουίς Φερνάντες (90+2' Δαβίκας), Καπίγια, Σίτο (60' Τασουλής) Μπαράλες.

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μαλεζάς (66' Μουλέν), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Τερκί, Φασίδης, Ντε Λούκας (36' Μπαριέντος), Καμαρά, Τεϊσέιρα, Ντε Αμορίμ (46' Στράτζεον), Φοσέ.