Ανανεωμένο τμήμα scouting της Ακαδημίας του Ολυμπιακού

Πλήρως επανδρωμένο με ανθρώπους που έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή στο ποδόσφαιρο, το τμήμα scouting της Ακαδημίας του Ολυμπιακού δουλεύει σε υψηλούς ρυθμούς για τη νέα γενιά του Θρύλου.

Ανανεωμένο τμήμα scouting της Ακαδημίας του Ολυμπιακού

Έχοντας απώτερο σκοπό τη στελέχωση της πρώτης ομάδας των «ερυθρολεύκων», με παιδιά που έχουν βγει από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, το τμήμα scouting έχει ξεκινήσει να «οργώνει» στην κυριολεξία, όχι μόνο την ελληνική επικράτεια αλλά και το εξωτερικό.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα, ηγείται και καθοδηγεί την ομάδα από το ρόλο του επικεφαλής, έχοντας αναλάβει από το καλοκαίρι με τη μεγάλη του εμπειρία να ετοιμάσει τη νέα γενιά. Μάλιστα, ο «Κάνιο» πραγματοποιεί ήδη μαθήματα ειδικής τεχνικής στους παίκτες από τις ομάδες Κ13, Κ14 και Κ15, μαθαίνοντάς τους τα μυστικά της θέσης μέσω ατομικής εκπαίδευσης.

Την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα, στελεχώνουν:

Γιώργος Φαμέλης: Σε ρόλο ασίσταντ, με πλούσια εμπειρία από τις εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών επί εποχής Φερνάντο Σάντος, ενώ έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως σκάουτερ σε πληθώρα ομάδων (Παναθηναϊκό, Πανιώνιο μεταξύ άλλων).

Γιώργος Βαΐτσης: Ζωντανός θρύλος της ομάδας του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Βαΐτσης έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια το ρόλο του σκάουτερ, εκτελώντας παράλληλα και χρέη τιμ μάνατζερ της Κ15, μιας ομάδας με πολύ ταλέντο.

Νίκος Κριμιτζάς: «Παιδί» του Ολυμπιακού, αφού ξεκίνησε ο ίδιος από την Ακαδημία, φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα. Έχει εμπειρία στο να ανακαλύπτει και να αξιολογεί τα νέα ταλέντα από το 1989, ενώ έχει υπηρετήσει τον Ολυμπιακό από διάφορους ρόλους, μεταξύ αυτών και πάλι από το πόστο του σκάουτερ, για 9 μάλιστα χρόνια.

Βασίλης Γεωργόπουλος: Υπήρξε για επτά έτη προπονητής στις μικρές εθνικές ομάδες, με την εμπειρία του στις μικρές ηλικίες να είναι αδιαπραγμάτευτη.

Στην ομάδα, έχουν προστεθεί ακόμα ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, Γιώργος Κοκολάκης, σε ειδικό ρόλο υπεύθυνου σκάουτινγκ στην Κρήτη αλλά και ο Βασίλης Αντωνιάδης, που επανήλθε στο ρόλο του σκάουτερ, «σκανάροντας» τη βόρεια Ελλάδα.

Το ερυθρόλευκο τιμ, παρακολουθεί μεταξύ άλλων αγώνες μικτών ομάδων, πρωταθλήματα ΕΠΣ, τοπικά πρωταθλήματα, σαρώνοντας κάθε γήπεδο στη χώρα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη από την αρχή της σεζόν, δοκιμαστικά ποδοσφαιριστών στις Σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει φυσικά η Περιφέρεια αλλά και η Κύπρος.

Η δουλειά δεν σταματά ποτέ στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο και δεν περιορίζεται εντός των τειχών.

Σε τακτική βάση, δοκιμάζονται παίκτες από το εξωτερικό που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες ενώ πιο συγκεκριμένα σε Βαλκάνια, Ισπανία, Γερμανία και Αφρική τα «μάτια» του Ολυμπιακού παρακολουθούν στενά όλα τα νέα ταλέντα.