Παναθηναϊκός: Τα μισά γκολ του με πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μέχρις στιγμής 8 πέναλτι στις 15 αγωνιστικές της Super League και βρίσκεται στην 5η θέση σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης με τα περισσότερα κερδισμένα.

Παναθηναϊκός: Τα μισά γκολ του με πέναλτι

Μια φοβερή επίδοση έχει στα μέχρι τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Super League ο Παναθηναϊκός αφού κατά μέσο όρο, κερδίζει πάνω από ένα πέναλτι ανά δυο παιχνίδια.

Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» έχουν σημειώσει μέχρι τώρα 16 γκολ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, από τα οποία τα 7 έχουν μπει στα δίχτυα από την άσπρη βούλα.

Στα 14 παιχνίδια που έχει παίξει η ομάδα του Γιώργου Δώνη στο πρωτάθλημα εντωμεταξύ, έχει κερδίσει μέχρις στιγμής 8 πέναλτι (το τελευταίο ήταν με τον ΟΦΗ). Το μόνο χαμένο για το «τριφύλλι» ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Σα να αποκρούει αυτό του Μακέντα, με τον Ιταλό όμως να σκοράρει πάλι με πέναλτι στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στατιστικά μάλιστα, η συγκεκριμένη επίδοση για τον Παναθηναϊκό αποτελεί την 5η σε όλη την Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι στην 1η θέση βρίσκεται η Λάτσιο με 10 πέναλτι σε 16 αναμετρήσεις, στην 2η η ΑΕΚ Λάρνακας με 8 πέναλτι σε 13 αγώνες, στην 3η η Λεβάντια Ταλίν από την Εσθονία με 20 σε 36 αγώνες ενώ στην 4η η Μπαλζάν από τη Μάλτα με 7 σε 13 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό να έρχεται 5ος με 8 σε 15 αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα κερδισμένα πέναλτι του Παναθηναϊκού:

Λαμία - Παναθηναϊκός: 1-1

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: 1-3

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 1-1 (2 κερδισμένα στο συγκεκριμένο παιχνίδι)

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: 1-0

Βόλος - Παναθηναϊκός: 1-1

Παναθηναϊκός - Λαμία: 2-0

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: 1-1

Τέλος να αναφέρουμε ότι το «τριφύλλι» συνολικά, από τα παιχνίδια που κέρδισε πέναλτι, συγκέντρωσε 10 βαθμούς.