Τι απάντησε το ΕΣΚΑΝ στο αίτημα του Ολυμπιακού για ντόπινγκ κοντρόλ στους παίκτες του Βόλου!

Το ΕΣΚΑΝ απάντησε  στο αίτημα των «ερυθρόλευκων» για έλεγχο ντόπινγκ στους παίκτες του Βόλου ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων την 16η αγωνιστική της Super League 1.

Τι απάντησε  το ΕΣΚΑΝ στο αίτημα του Ολυμπιακού για ντόπινγκ κοντρόλ στους παίκτες του Βόλου!

Το ΕΣΚΑΝ έδωσε αρνητική απάντηση στον Ολυμπιακό σχετικά με το αίτημα που κατέθεσε για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι ντόπινγκ σε 8 παίκτες του Βόλου, αντιπάλου των «ερυθρόλευκων» την προσεχή 16η αγωνιστική την Κυριακή (22/12, 17:15).

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ, το αίτημα απορρίφθηκε επειδή είναι αντίθετος με τις επιταγές της WADA.

Επιστολή του Ολυμπιακού στο ΕΣΚΑΝ: «Να γίνει έλεγχος ντόπινγκ στον Βόλο»

Αναλυτικότερα η απάντηση της ΕΣΚΑΝ στον Ολυμπιακό:

«Με αφορμή το από 16-12-2019 αίτημα της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός περί διεξαγωγής ελέγχου ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστές αντιπάλου ομάδας, επαναλαμβάνουμε τα ακόλουθα:

Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ως αρμόδιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ για τη διενέργεια ελέγχων σε εθνικό επίπεδο, με βάση την εθνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς, σχεδιάζει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και αναλογικού προγράμματος κατανομής ελέγχων, που θέτει προτεραιότητες, αναλογικά, μεταξύ αγωνισμάτων, κατηγοριών αθλητών, είδους ελέγχων, είδους δειγμάτων προς συλλογή, είδους ανάλυσης δειγμάτων, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου για τον ‘Έλεγχο και τις ‘Έρευνες (International Standard for Testing and Investigations) του WADA.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό.

Επαναλαμβάνουμε τέλος, πως το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. είναι εντεταλμένο και πρόθυμο να ακούσει απόψεις και πληροφορίες από το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει καταλλήλως, σύμφωνα, πάντοτε, με τα διεθνώς ισχύοντα.»