Oι συγγνώμες Σέμου, Πασαλίδη σε Τζιοβάνι, Γκιγιέρμε και ο Σον! (vids)

Διαβάστε για «δολοφονικά» μαρκαρίσματα εναντίον παικτών του Ολυμπιακού στο παρελθόν που δεν τιμωρήθηκαν, αλλά και για παίκτες που δήθεν ζητούν συγγνώμη.

Oι συγγνώμες Σέμου, Πασαλίδη σε Τζιοβάνι, Γκιγιέρμε και ο  Σον! (vids)

Το 1999 ήταν ο διαιτητής Νίκου, το 2019 ήταν ο Παπαπέτρου. Θύματα δύο Βραζιλιάνοι του Ολυμπιακού, οι Τζιοβάνι και Γκιγιέρμε. Και τότε και τώρα οι δύο ανεκδιήγητοι ρέφερι έβγαλαν κίτρινη κάρτα στους θύτες, τον Σέμο τότε, τον Πασαλίδη τώρα.

Και γράφω ανεκδιήγητοι, γιατί δεν τόλμησαν, όπως δεν τολμούν ακόμη και στα πιο βρόμικα μαρκαρίσματα οι Έλληνες διαιτητές, να βγάλουν απευθείας κόκκινη κάρτα. Λες και τους το απαγορεύουν, λες και τρέμουν τι θα πουν οι ομάδες και οι οπαδοί. Λίγοι και ευθυνόφοβοι στο να εφαρμόσουν τα νόμιμα. Και μετά παραπονιούνται γιατί στα ντέρμπι σφυρίζουν ξένοι διαιτητές.

Πάντα να ψάχνουν τη μεσοβέζικη λύση. Ο Νίκου τότε στο Καυτανζόγλειο δεν απέβαλε ως όφειλε με… δέκα κόκκινες τον δράστη. Ο Σέμος αποβλήθηκε γιατί δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα! Δεν τόλμησε να τον αποβάλει ύστερα από ένα τέτοιο «δολοφονικό» μαρκάρισμα με απευθείας κόκκινη. Τα ίδια έγιναν τώρα με τον Πασαλίδη. Σε ένα από τα πλέον βρόμικα μαρκαρίσματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ο δράστης τιμωρήθηκε-αρχικά- με κίτρινη κάρτα. Κι ένας διεθνής διαιτητής με σήμα ΦΙΦΑ δέκα πόντους στη φανέλα χρειάστηκε να δει το VAR για να αλλάξει άποψη και να δώσει την κόκκινη κάρτα.

Το μαρκάρισμα στο Τζιοβάνι στο 11:30

Και μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο, αν δεν έπεφταν επάνω του οι «ερυθρόλευκοι» να τον πείσουν να δει το βίντεο, θα περνούσε κι αυτό το «φονικό» στα μουλωχτά!
Λυπάμαι που το γράφω, αλλά σήμερα κιόλας θα έπρεπε να του έχουν πάρει το σήμα. Όταν ένας διαιτητής δεν βλέπει το εύκολο, πώς θα δει τη δύσκολη φάση που θα του τύχει; Όταν δεν τολμάς να βγάλεις κόκκινη για ένα τέτοιο μαρκάρισμα, πότε θα τη βγάλεις;

Όσο για τον Πασαλίδη, καλή η συγγνώμη, αλλά δεν πείθει. Ναι, τυχαίνει στο ποδόσφαιρο η άτυχη στιγμή για κάθε αμυντικό και όχι μόνο. Όταν όμως απορείς και διαμαρτύρεσαι για την… κίτρινη που πήρες, όταν απορείς και το συζητάς για την κόκκινη τελικά, αντί να φύγεις μόνος σου στα αποδυτήρια, δεν πείθεις ότι μετάνιωσες για ό,τι έκανες. Τα υπόλοιπα είναι λόγια. Τι να το κάνει το ποστάρισμα στα σόσιαλ μίντια ο Γκιγιέρμε και ο κάθε Γκιγιέρμε; Όταν τη στιγμή που έγινε το «κλάδεμα» ούτε καν πήγε ο Πασαλίδης επάνω στον παίκτη να δει τι έκανε ή να του ζητήσει εκείνη την ώρα την όποια συγγνώμη.

Να θυμίσω ότι ο Κορεάτης Σον της Τότεναμ σε ένα ματς με την Έβερτον πριν από έναν μήνα χτύπησε χωρίς να το θέλει πάρα πολύ σοβαρά έναν αντίπαλό του, τον Γκόμες, και ξέρετε τι έκανε;

Σηκώθηκε εκείνη τη στιγμή και πήγε στο θύμα να ζητήσει συγγνώμη. Μόλις είδε τι έκανε, σοκαρίστηκε, χτυπιόταν, κρατούσε το κεφάλι του και δεν μπορούσαν να τον ηρεμήσουν συμπαίκτες και αντίπαλοι! Πήρε την κόκκινη και δεν άνοιξε κουβέντα με τον ρέφερι. Τρεις μέρες μετά, που η Τότεναμ αγωνιζόταν στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Σον πέτυχε γκολ και αντί να πανηγυρίσει, πήγε μπροστά στην κάμερα και κάνοντας με τα χέρια του την ανάλογη χειρονομία ζήτησε συγγνώμη από το θύμα του. Σε απευθείας μετάδοση και σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, παρακαλώ.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί πολλή «συγκίνηση» έπεσε τελευταία με τις «συγγνώμες» του αμυντικού του Αστέρα, και γιατί στην Ελλάδα από τη μέρα που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο…