Ο Ολυμπιακός σε άδειο γήπεδο

Πόσα ματς πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία έχουν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Τι κάνει η ομάδα του Πειραιά όταν δεν έχει στο πλευρό της τον κόσμο της.

Ο Ολυμπιακός σε άδειο γήπεδο

Η έδρα έχει αποδειχτεί πολύ μεγάλη δύναμη για τον Ολυμπιακό με την ομάδα να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο στο γήπεδο της και να παίρνει πιο εύκολα τις νίκες. Ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» δίνει δυναμικό παρών στα ματς του Φαλήρου και δεν είναι τυχαίο πως οι Πειραιώτες βρίσκονται στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα. Για τον Ολυμπιακό, ωστόσο το αποψινό παιχνίδι με την ΑΕΛ έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο απ’ ότι θεωρούνταν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα εκτίσουν την ποινή της μίας από τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που τους έχουν επιβληθεί για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Οι πόρτες του «Γ. Καραϊσκάκης» δεν θα ανοίξουν και ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θα δώσει το παρών στις κερκίδες του. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς που έχουν μάθει να παίζουν με τους οπαδούς στο πλευρό τους δεν θα έχουν την υποστήριξη τους. Η φετινή ομάδα, άλλωστε έχει αποδείξει πως στο Φάληρο αποκτά άλλη δυναμική. Το άδειο Καραϊσκάκη είναι μία επιπλέον παγίδα για τους παίκτες του Πορτογάλου προπονητή. Η παγωμένη ατμόσφαιρα που θα επικρατεί το βράδυ στο φαληρικό γήπεδο θα αυξήσει τους κινδύνους και το βαθμό δυσκολίας απέναντι σε έναν αντίπαλο που το τελευταίο διάστημα αποδίδει αρκετά καλό ποδόσφαιρο.

Το «Χ» με τον Παναθηναϊκό

Από το τελευταίο κεκλεισμένων των θυρών που έπαιξε ο Ολυμπιακός έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια. Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που οι Πειραιώτες έπαιξε στο Καραϊσκάκη χωρίς τον κόσμο τους ήταν στις 4 Μαρτίου 2018 όταν είχαν υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό και το σκορ είχε μείνει στο 1-1, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει στο 87' μετά από φάουλ που έγινε εκτός περιοχής και μετατράπηκε σε πέναλτι. Την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός έχει παίξει δέκα ματς πρωταθλήματος χωρίς τον κόσμο του στις κερκίδες. Συνηθίζει να παίρνει τις νίκες σε αυτά τα παιχνίδια, ενώ σε κάποια δυσκολεύεται. Από αυτά τα δέκα ο Ολυμπιακός έχει νικήσει στα οκτώ και μετράει δύο ισοπαλίες.

Οι εύκολες νίκες

Τη σεζόν 2017-2018 οι Πειραιώτες έπαιξαν τέσσερα παιχνίδια μπροστά σε άδειες κερκίδες στις 19 Αυγούστο 2017 νίκησαν με σκορ 4-1 την ΑΕΛ, στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 έμειναν στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, στις 18 Φεβρουαρίου 2018 νίκησαν δύσκολα 1-0 τον Πανιώνιο. Βλέπουμε πως την τελευταία σεζόν που ο Ολυμπιακός έπαιξε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια είχε δύο απώλειες, ενώ έφτασε δύσκολα σε μία νίκη.

Τη σεζόν 2015-2016 ο Ολυμπιακός έπαιξε δύο ματς χωρίς τον κόσμο του. Στις 29 Νοεμβρίου 2015 υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης και τον νίκησε με σκορ 3-1, ενώ στις 6 Απριλίου 2016 νίκησε με 4-0 τον Πανθρακικό.

Τη σεζόν 2014-2015 ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τη Ξάνθη στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε χωρίς τον κόσμο του. Στις 15 Μαρτίου 2014 για τη σεζόν 2013-2014 ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Πανθρακικό.

Τα επόμενα κεκλεισμένων των θυρών που έπαιξε η ομάδα του Πειραιά ήταν τη σεζόν 2010-2011. Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 νίκησαν με σκορ 2-0 την Κέρκυρα, ενώ στις 6 Μαρτίου 2011 επικράτησαν με 3-0 του Εργοτέλη.

Για τους ποδοσφαιριστές δεν είναι ευχάριστο που θα παίξουν χωρίς τους οπαδούς τους, ενώ από το παρελθόν βλέπουμε πως η ομάδα του Πειραιά βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τις νίκες ακόμα και στο άδειο γήπεδο.