Το διόρθωσε εκτός, να το διορθώσει και εντός!

Το προηγούμενο διάστημα γινόταν ολόκληρη κουβέντα επειδή ο Ολυμπιακός δεν «καθάριζε» νωρίς τα παιχνίδια μακριά από το Καραϊσκάκη. Τώρα, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να «καθαρίζει» νωρίς και τα ματς του Φαλήρου.

Το διόρθωσε εκτός, να το διορθώσει και εντός!

Θυμάστε την σκληρή κριτική που είχε ασκηθεί σε Μαρτίνς και παίκτες για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη φωτιά στα εκτός έδρας παιχνίδια του, με αποτέλεσμα να «καεί» με Πανιώνιο, Ξάνθη και Παναθηναϊκό, αλλά να την γλιτώσει στο… τσακ από Άρη και ΑΕΛ; Τότε όλοι συμφωνούσαμε ότι ο Ολυμπιακός είχε ένα κακό συνήθειο: Ενώ του παρουσιάζονταν οι ευκαιρίες για να «τελειώσουν» πολύ νωρίς τα ματς, τελικά έφτανε στο τέλος η νίκη να κρέμεται σε μία κλωστή. Άλλες φορές την πάτησαν, άλλες απέφυγαν την γκέλα.

Στις τελευταίες του δύο εξορμήσεις στην επαρχία, αρχικά στο Αγρίνιο και εν συνεχεία στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με χαρακτηριστικά… τανκ! Δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά του! «Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα από το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο.

Σήμερα το απόγευμα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΛ. Ντεζαβαντάζ το γεγονός ότι δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Το αβαντάζ για την Λάρισα είναι ότι μακριά από το σπίτι της βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα όταν έχει τον τίτλο του αουτσάιντερ (βλέπε Άρη και Παναθηναϊκό) ή τέλος πάντων να δημιουργεί προβλήματα (βλέπε ήττα 1-0 από τον ΠΑΟΚ και φωνές της ΑΕΛ για πέναλτι του Ίνγκασον).

Αυτό που θα οφείλει να κάνει ο Ολυμπιακός, είναι να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά και στο Καραϊσκάκη. Αφού το διόρθωσε εκτός έδρας, γιατί να μην το διορθώσει και εντός; Να μην σπαταλάει δηλαδή τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Στα τελευταία του παιχνίδια στο Φάληρο βρήκε γκολ μετά το 60’ (στο 2-0 με τον Ατρόμητο και στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ), στο 2-0 με την ΑΕΚ που την «σφυροκοπούσε» πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Καμαρά στο 77’, με τον ΟΦΗ το ματς ολοκληρώθηκε 2-1 και με τους Κρητικούς να πιέζουν για την ισοφάριση στο τελευταίο 20λεπτο, ενώ και στο 2-0 με την Λαμία το σκορ άνοιξε στο 61’. Παίρνουμε ενδεικτικά τα τελευταία πέντε παιχνίδια επειδή είναι πιο κοντά χρονικά.

Η ΑΕΛ είναι μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, που προσπαθεί να κάνει το δικό της παιχνίδι, να δημιουργήσει ευκαιρίες. Συν τοις άλλοις, έχει και την ποιότητα για να σκοράρει. Οπότε, ο Ολυμπιακός που θα παρουσιαστεί και με «φρέσκα» πρόσωπα στην ενδεκάδα, αν δεν θέλει να καρδιοχτυπήσει, θα πρέπει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν, γιατί η Λάρισα είναι δεδομένο ότι έως το φινάλε θα κυνηγήσει τις φάσεις της για να πάρει αποτέλεσμα. Δεν χαρίζονται πουθενά οι Θεσσαλοί και το έχουν αποδείξει τη φετινή σεζόν.