«Μη το σφυρίζεις, άσε ακόμη 5 λεπτά»

Το 5-0 του Ολυμπιακού στην Τρίπολη ήταν μία παράσταση με πολλούς πρωταγωνιστές και με «σκηνοθέτη» τον Μαρτίνς. Κανένας από τους φίλους των «ερυθρολεύκων» δεν ήθελε να φτάσει το ματς στο 90’!

«Μη το σφυρίζεις, άσε ακόμη 5 λεπτά»

Είναι κλισέ, αλλά θα το πούμε: «Φέρτε μας μάτια, να ξαναδούμε τον Ολυμπιακό της Τρίπολης»! Ήταν τέτοια η εικόνα των «ερυθρολεύκων» στην Αρκαδία, που έφτασε στο σημείο τους φίλους του που βρέθηκαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης» να φωνάζουν προς τον ρέφερι Παπαπέτρου: «Μην το σφυρίξει, άσε ακόμη 5 λεπτά». Όχι, δεν ήταν ειρωνικό, για τις καθυστερήσεις που κρατάνε στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ... Ήταν πέρα για πέρα αληθινό, κάτι που βγήκε από την ψυχή τους.

Ορισμένοι έφυγαν και... τσατισμένοι που το «κοντέρ» δεν έγραψε περισσότερα τέρματα. Ο Αστέρας Τρίπολης έγινε έρμαιο στις ορέξεις του Ολυμπιακού. Το ότι ο κόσμος ήθελε και έκτο, και έβδομο γκολ, είναι κάτι που το ήθελαν και για τον Αστέρα που τους κάνει δύσκολη τη ζωή κάθε χρόνο όταν κατεβαίνει η ομάδα τους στην Αρκαδία, αλλά και για τον Γκιγιέρμε που λίγο έλειψε να σπάσει το πόδι του από το εγκληματικό τάκλιν του Πασαλίδη.

Ο στόπερ της ομάδας της Τρίπολης ζήτησε συγγνώμη μετά το ματς. Το θέμα είναι όμως ότι όταν έκανε το τάκλιν και του την «έπεσαν» οι παίκτες του Ολυμπιακού, εκείνος προσπαθούσε να το παίξει... τρελός. Έκανε κινήσεις με τα χέρια του σαν να έλεγε ότι «δεν έκανα τίποτα»!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Πειραιώτες έδειξαν ότι το ήθελαν πολύ αυτό το παιχνίδι. Σαν να έχουν πεισμώσει από το ματς της Ν. Σμύρνης. Ήρθε η «καταιγίδα» επί του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έμεινε το σκορ στο 1-1, ήρθε η «καταιγίδα» στο Αγρίνιο και ακολούθησε ο... κατακλυσμός από γκολ στην Τρίπολη.

Το σημαντικό είναι ότι ο Γιώργος Μασούρας άρχισε να ξαναβρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο Αγρίνιο ήταν δημιουργός. Στην Τρίπολη ήταν ο εκτελεστής. Πολύ σημαντικό επίσης ότι και ο Σουντανί έχει πλέον πολύ ενεργό ρόλο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τόσο κόντρα στον Παναιτωλικό, όσο και κόντρα στον Αστέρα, ο Αλγερινός έδειξε πόσο χρήσιμος μπορεί να γίνει στο δημιουργικό κομμάτι των «ερυθρολεύκων».

Η απάντηση του Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου ότι «θα τον έβαζα στην ευρωπαϊκή λίστα, αν την δήλωνα σήμερα», ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τη δουλειά που έχει ρίξει ο Σουντανί από το ξεκίνημα της σεζόν.

Όσο για τους υπόλοιπους παίκτες; Ένα «respect» στον Τσιμίκα, αν και επιμένουμε ότι ο Μαρτίνς θα πρέπει να βρει κάποιο ματς να του δώσει ανάσες. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν ήθελε και πολύ και ο Τσιμίκας να φάει καμιά γερή κλοτσιά αλά... Πασαλίδη ή Τασουλή (σ.σ. στον Ποντένσε έριξε αρκετές ο αριστερός μπακ του Αστέρα) και να έχει τρεχάματα. Άλλωστε έσφιξε τα δόντια για να παίξει και στην Αρκαδία. Δεν ήταν στο 100%.

Από εκεί και πέρα, κανένας δεν υστέρησε. Ήταν ένας Ολυμπιακός που δεν τον χόρταινες, που άρεσε στον κόσμο του και που οι οπαδοί του δεν ήθελαν με τίποτα να σφυρίξει ο Παπαπέτρου τη λήξη του ματς.

«Σκηνοθέτης» φυσικά της παράστασης που είδαμε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Διαπιστώνει ότι είναι ένας προπονητής που παράγει έργο και βγάζει υγεία. Σίγουρα κάποιοι ποδοσφαιριστές θα ήθελαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Συμβαίνουν όμως αυτά σε όλες τις ομάδες. Δεν γίνεται να είναι ευχαριστημένοι όλοι. Το θέμα είναι ότι στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να είναι ευχάριστη η γεύση που μένει στο στόμα της διοίκησης, των προπονητών, των παικτών και του κόσμου. Και η αλήθεια είναι πώς στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός «ζωγράφισε»!