Ράσταβατς: «Διαφορά επιπέδου...»

Ο Μίλαν Ράσταβατς στη συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε πως οι δύο ομάδες είχαν μεγάλη διαφορά και αυτό φάνηκε στο γήπεδο.

 Ράσταβατς: «Διαφορά επιπέδου...»

ΤΡΙΠΟΛΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε να πίσω στο σκορ με 2-0 και με δέκα παίκτες λόγω της εγκληματικής ενέργειας του Πασαλίδη. Ο Μίλαν Ράσταβατς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό τόνισε πως η διαφορά επιπέδου που χωρίζει τις δύο ομάδες φάνηκε στο παιχνίδι και ειδικά από την στιγμή που οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-5: Ακόμα βάζει για τον Γκιγιέρμε

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μίλαν Ράσταβατς στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα ματς για εμάς, στο οποίο ό,τι θέλαμε να αποφύγουμε, το είδαμε να συμβαίνει. Ξεκίνησε άσχημα. Γρήγορα γκολ στην αρχή του παιχνιδιού και μία κόκκινη κάρτα που επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα του παιχνιδιού του Αστέρα και του Ολυμπιακού. Αν βρεθεί κιόλας ο Ολυμπιακός με παίκτη παραπάνω, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη. Ο Αστέρας και την περασμένη περίοδο, αλλά και τώρα, έχει τις δυνατότητες να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι δική μας δουλειά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κάνουμε την ομάδα μας πιο ανταγωνιστική. Ο δικός μας στόχος είναι ότι πρέπει να βλέπουμε πιο μακροπρόθεσμα. Εχουμε κάποιον στόχο, αλλά ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να βελτιώσουμε το επίπεδο του παιχνιδιού μας και να το διατηρήσουμε. Αφού το καταφέρουμε αυτό, μετά θα μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για κάτι καλύτερο. Υπάρχει δύσκολος δρόμος μπροστά μας. Δεν είναι μία χαρούμενη στιγμή για εμάς, αλλά πρέπει να φανούμε δυνατοί και γενναίοι για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα κακό απόγευμα για τον Αστέρα ή η ποιότητα των ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα με αυτές που είναι στη 10άδα, έχει μεγαλώσει τόσο πολύ;

«Είναι αλήθεια ότι έως τώρα είναι ότι υπάρχουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Εμείς δεν μπορούμε να βρεθούμε στο δικό τους επίπεδο, αλλά είμαστε στο ακριβώς από κάτω γκρουπ όπου υπάρχουν αρκετές ομάδες. Όταν παίζουμε με μεγάλες ομάδες όπως ο αντίπαλός μας, πρέπει να έχεις τύχη, να χάσεις κάποιες ευκαιρίες και να πετύχεις κάποιο γκολ για να έχεις περισσότερες πιθανότητες για ένα αποτέλεσμα. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας σήμερα, αλλά είναι καλύτερο να χάνεις ένα παιχνίδι με 5-0 παρά πέντε παιχνίδια με 1-0».

Είδαμε και στο σημερινό παιχνίδι ότι αυτό που ταλαιπωρεί τον Αστέρα τη φετινή χρονιά είναι ένα χαμένο ημίχρονο και πολλά αβίαστα λάθη, τα οποία ο Ολυμπιακός με την ποιότητά του τα μετέτρεψε σε γκολ.

«Όπως είπα και πριν είναι σε πρώτη φάση να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Αν είμαστε πιο ανταγωνιστικοί δεν θα κάνουμε εύκολα λάθη. Πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στις μονομαχίες, να κερδίζουμε φάουλ ή να κάνουμε φάουλ όταν πρέπει. Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας μας. Είναι αλήθεια ότι αυτό που είπατε συμβαίνει. Εχουμε κάποιες κακές συνήθειες που σιγά-σιγά θα πρέπει να τις κόψουμε».

Κάθε ματς είναι και ένα μάθημα. Δεν σας έχει συμβεί πολλές φορές να είστε πίσω με 2-0 στο πρώτο δεκάλεπτο και «καπάκι» να έχετε και μία αποβολή. Σκέφτεστε να κάνετε άμεσα πράγματα για να μην αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους προβλήματα και στη συνέχεια; Πήρατε ένα σκληρό μάθημα σήμερα.

«Δεν είχε ξανασυμβεί από το 15’ να βρίσκομαι πίσω στο σκορ και να παίζω με παίκτη λιγότερ. Πρέπει να γίνει αλλαγή προσώπων. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα συστήματος, αλλά να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Να ξέρει πρώτα απ’ όλα τι θέλει να κάνει στο γήπεδο».

Σε ποια σημεία ήταν πιο αδύναμος ο Αστέρας; Ποιοι παίκτες δεν απέδωσαν καλά και ποιοι απέδωσαν τα αναμενόμενα;

«Το πιο βασικό πρόβλημα είναι ότι χάναμε πολλές μπάλες στο κέντρο του γηπέδου. Κατόπιν τούτου θα έπρεπε να τρέχουμε πολύ και να αντιμετωπίζουμε τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού. Επρεπε να καλύψουμε γρήγορα τους κενούς χώρους. Κι αυτό είναι κάτι που θέλαμε να αποφύγουμε πριν από το ματς. Οταν θες να το αποφύγεις αυτό, δεν μπορείς να κάνεις τέτοια εύκολα λάθη στον χώρο του κέντρου. Μίλησα με τους παίκτες στα αποδυτήρια και θέλουμε να μείνει μεταξύ μας για το ποιος έπαιξε ή όχι καλά».