Ο Μαρινάκης στη Λίγκα, πίεση για τις σχέσεις ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τι ειπώθηκε για το θέμα των σχέσεων ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Ο Μαρινάκης στη Λίγκα, πίεση για τις σχέσεις ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague είναι παρών ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει θέσει άμεσα το ζήτημα των σχέσεων ΠΑΟΚ-Ξάνθης που εξετάζεται στην ΕΕΑ κατόπιν των αποκαλύψεων που έχουν γίνει και έχει ζητήσει στην έως τώρα ομιλία του από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ να απαντήσουν εάν συμφωνούν να αγοράζει η μία ομάδα το προπονητικό κέντρο της άλλης κλπ.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο εκπρόσωπος της Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου λόγω των πιέσεων που δέχτηκε ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ δεν δόθηκε κάποια σαφής τοποθέτηση παρά μόνο ότι θα υπάρξει απάντηση όταν ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος τη Λίγκας, Μηνάς Λυσσάνδρου τόνισε ότι ο οργανισμός είναι εναντίον κάθε μορφής πολυϊδιοκτησίας.

«ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΕΑ»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε τα εξής για το θέμα που έθιξε ο Μαρινάκης, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν οι Θεσσαλονικείς: «Θα πάρουμε τη δικογραφία και θα απολογηθούμε στις αρμόδιες αρχές, δηλαδή στην ΕΕΑ όπου έκανε και την καταγγελία ο Ολυμπιακός. Είμαστε αντίθετοι σε ό,τι είναι ενάντια στο νόμο».

«Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα αν είμαστε υπέρ ή κατά οποιαδήποτε αλλαγή στους νόμους και στους κανονισμούς αν δεν ξέρουμε καταρχήν ποιες είναι αυτές οι αλλαγές και αν δε συζητηθεί με τον κ. Σαββίδη και με το νομικό επιτελείο. Τώρα συζητιέται ο νέος αθλητικός νόμος και είναι ευκαιρία να μπουν ακόμη αυστηρότερες ποινές σχετικά με την πολυϊδιοκτησία».

«Ο κ. Σαββίδης δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με την Ξάνθη, ούτε επηρεάζει αποφάσεις ή ασκεί επιρροή. Από πού θεωρείτε ως θέσφατο ότι η καταγγελία του ΟΣΦΠ θα γίνει δεκτή; Δεν μπορεί η Super League να υποκαταστήσει την ΕΕΑ, αυτό είναι σαφές, άλλωστε εκεί προσέφυγε και ο Ολυμπιακός», επισημαίνοντας πως «είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής πολυϊδιοκτησίας».