Μάντζιος στο ΦΩΣ: «Η Λαμία μπορεί να κοιτάξει οποιαδήποτε ομάδα στα μάτια»

Τι λέει στο «ΦΩΣ» ο προπονητής της ομάδας Άκης Μάντζιος:  «Όλοι στην ομάδα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Μάντζιος στο ΦΩΣ: «Η Λαμία μπορεί να κοιτάξει οποιαδήποτε ομάδα στα μάτια»

Όποιος έλεγε στα μέσα Οκτωβρίου πως στο φινάλε του πρώτου γύρου η Λαμία θα είχε 17 βαθμούς (όσους και ο Παναθηναϊκός) και θα βρισκόταν στην 8η θέση, μόλις τέσσερις πόντους πίσω από την τρίτη της βαθμολογίας ΑΕΚ (!), θα τον περνούσαν για «τρελό».

Κι όμως, η ομάδα της Φθιώτιδας, μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ προχθές (08/12), έκλεισε τον πρώτο γύρο με 17 βαθμούς, 13 εκ των οποίων κερδήθηκαν στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, όπου η Λαμία μέτρησε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία!

Πορεία πρωταθλητισμού από την ομάδα του Άκη Μάντζιου, ο οποίος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμόρφωσε τη Λαμία.

Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που παίρνει η ομάδα, αλλά και το ποδόσφαιρο που παίζει τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Η εικόνα της Λαμίας είναι εξαιρετική, αφού μιλάμε για μια ομάδα που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και ξέρει τι θέλει.


«Καλό υλικό, έμπειρα παιδιά, αλλάξαμε την καθημερινότητα»

Ο άνθρωπος που έχει βάλει το χεράκι του από την άκρη του πάγκου είναι φυσικά ο Άκης Μάντζιος.

Ο τεχνικός της Λαμίας μίλησε στο «ΦΩΣ» για την εξαιρετική πορεία της ομάδας στις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου.

«Η αλήθεια είναι πως αναλάβαμε την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Τη γνώριζα όμως τη Λαμία. Έβλεπα τα παιχνίδια της και ήξερα πως έχει καλό υλικό, αλλά και έμπειρα παιδιά που γνωρίζουν την κατηγορία.

Εμείς, όταν πήγαμε, κοιτάξαμε να αλλάξουμε αρκετά πράγματα στην καθημερινότητα των παικτών. Στις προπονήσεις, στον τρόπο που προσεγγίζουν τα παιχνίδια. Έπρεπε να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους» είπε αρχικά ο Μάντζιος και συνέχισε κάνοντας αναφορά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας:

«Αλλάξαμε το σύστημα και κοιτάξαμε να βελτιώσουμε το πιο επιθετικό κομμάτι. Η ομάδα με το 3-6-1 ήταν πιο αμυντική και με την αλλαγή συστήματος παίζουμε καλύτερη μπάλα κι αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο οι νίκες. Είναι και ο τρόπος που παίζουμε. Έχουμε αρκετές τελικές, υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας και φυσικά παίρνουμε και τα αποτελέσματα».

Για τις νίκες με τη Λάρισα (εκτός) και ΟΦΗ (εντός) ο κόουτς Μάντζιος σημείωσε:

«Ήμασταν κυρίαρχοι και στα δύο παιχνίδια. Ειδικά με τον ΟΦΗ, στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε μιάμιση φάση από τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα μέχρι σήμερα που απειλήθηκε τόσο λίγο από τον ΟΦΗ».


«Το ποδόσφαιρο είναι απλό, είμαστε χρόνια στο χώρο»


Ο 50χρονος προπονητής δεν θέλησε να σταθεί σε μαγικές συνταγές και μας εξήγησε:

«Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Δεν σου ζητά να κάνεις τρελά πράγματα. Τα παιδιά είναι άψογα στο τακτικό κομμάτι όπου έχουμε δουλέψει αρκετά. Το διάβασμα των αντιπάλων μας είναι εξαιρετικό και δεν δεχόμαστε εύκολα φάσεις. Παίζουμε καλή μπάλα, βγάζουμε φάσεις, σκοράρουμε.

Η Λαμία, το ξαναλέω: έχει καλούς και έμπειρους παίκτες που έχουν να δώσουν πολλά στην ομάδα και τα δίνουν».

Για τη συνέχεια και το πόσο ψηλά έχει φτάσει η Λαμία, ο Μάντζιος, που σαφώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας πως η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη, ήταν ξεκάθαρος:

«Πάμε παιχνίδι, παιχνίδι. Είμαστε χρόνια στο ποδόσφαιρο και ξέρουμε πολύ καλά τι μπορεί να συμβεί. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια, αλλά το σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή πως μπορούμε να κοιτάξουμε οποιαδήποτε ομάδα στα μάτια. Αυτό είπα στα παιδιά και μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ».