Ολυμπιακός: Η ταπεινότητα του Μπα και η υποχρέωση του Μαρτίνς

Ο Ουσεϊνού Μπα έστειλε θετικά μηνύματα με την απόδοση του στο Αγρίνιο. Παράδειγμα για πολλούς στον Ρέντη ο νεαρός Σενεγαλέζος.

Ολυμπιακός: Η ταπεινότητα του Μπα και η υποχρέωση του Μαρτίνς

Έπαιξε στις 23 Ιουλίου λόγω του τραυματισμού του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο ματς με τη Βικτόρια Πλζεν, έπαιξε ξανά στις 28 Σεπτεμβρίου στο ματς με τη Λαμία και εμφανίστηκε ξανά στις 7 Δεκεμβρίου στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ο λόγος φυσικά για τον Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου έκανε μόλις την τρίτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Πόσο εύκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή παίζοντας έχοντας τόσο αραιές συμμετοχές να μπορεί να έχει και καλή απόδοση; Η πλειοψηφία των παικτών θα απαντήσει πως είναι αδύνατο, διότι δεν έχουν ρυθμό. Ο Ουσεϊνού Μπα, ωστόσο και στα τρία παιχνίδια που έπαιξε ήταν αρκετά καλός.

Στο ματς του Αγρινίου ο νεαρός Σενεγαλέζος πάλι κλήθηκε να καλύψει το κενό του Αβραάμ και έβγαλε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο. Είχε σωστές τοποθετήσεις κόβοντας τους αντιπάλους του και δεν ρίσκαρε έχοντας σίγουρες επιλογές στις απομακρύνσεις του.

Ο Μπα αποτελεί παράδειγμα για πολλούς στον Ρέντη, διότι με την εμφάνιση του στο Αγρίνιο απέδειξε πως όλο αυτό το διάστημα δουλεύει σε υψηλούς ρυθμούς. Δουλεύει κάθε εβδομάδα σαν να είναι βασική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς. Και είναι αλήθεια πως με τη σοβαρότητα που επιδεικνύει στην καθημερινότητα στον Ρέντη, αλλά και στα παιχνίδια που χρησιμοποιείται αναγκάζει τον προπονητή του να τον κάνει μέρος της ομάδας.

Δικαιούται να είναι ενεργό μέλος αυτού του Ολυμπιακού και στο λιμάνι δικαίως είναι αποφασισμένοι να επενδύσουν πάνω του. Όσοι γνωρίζουν, άλλωστε πρόσωπα και καταστάσεις στον Πειραιά έχουν να λένε για ένα σοβαρό παιδί και εκείνος φρόντισε να τους επιβεβαιώσει με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. «Ακόμα έχω να μάθω πολλά», είπε ο Ουσεϊνού Μπα κρατώντας χαμηλά τη μπάλα και δίνοντας υπόσχεση για δουλειά και στο μέλλον.