Τέτοια ματς οφείλεις να τα «καθαρίζεις» νωρίς

Ο Ολυμπιακός το πήρε το μάθημά του στη Ν. Σμύρνη και τελικά στο Αγρίνιο πέτυχε αυτό που άργησε να κάνει φέτος. Να τελειώσει ένα παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο με ομάδες από τα «χαμηλά πατώματα» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τέτοια ματς οφείλεις να τα «καθαρίζεις» νωρίς

Επιτέλους! Αυτό θα μπορούσε να αναφωνήσει ένας φίλος του Ολυμπιακού μετά το διπλό στο Αγρίνιο: «Επιτέλους»! Είναι το πρώτο παιχνίδι τη φετινή σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» έως το 70’ δεν έπαιζαν με τη φωτιά. Ακόμα και στο 5-0 επί του Βόλου, το ξέσπασμα έγινε στο τελευταίο 20λεπτο. Ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναιτωλικό είναι ο ορισμός των όσων είναι υποχρεωμένος να κάνει με ομάδες από τα… κάτω ράφια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν επιτρέπεται για παράδειγμα ο Ολυμπιακός να μην έχει «καθαρίσει» τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Δεν επιτρεπόταν να μην «κλειδώσει» ή έστω να διασφαλίσει με κάποιον τρόπο το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, όταν το «τριφύλλι» βρισκόταν τον Σεπτέμβριο σε τραγική κατάσταση. Δεν επιτρέπεται να μην «καθαρίζει» από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι με την Λαμία στο Καραϊσκάκη. Δεν θα επιτρεπόταν και στο Αγρίνιο να μην ξεμπέρδευε νωρίς-νωρίς με τον Παναιτωλικό, έτσι ώστε να δινόταν η ευκαιρία στον Μαρτίνς να ξεκουράσει και κάποιους ποδοσφαιριστές του ενόψει Ερυθρού Αστέρα (Ποντένσε, Ελ Αραμπί).

Βέβαια, για να… γκρινιάξουμε και λίγο, δεν ήθελε και πολύ να γίνει «ντέρμπι» στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ναι μεν πέτυχε δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, αλλά από το γκολ του Ποντένσε στο 6’ έως και το πρώτο από τα δύο τέρματα του Ελ Αραμπί, κινδύνευσε να δει την εστία του να παραβιάζεται από την ομάδα που έχει την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (δοκάρι του Αριγίμπι).

Όταν όμως ο Ελ Αραμπί σημείωσε με την κεφαλιά – οβίδα το 0-2 από τη σέντρα του εξαιρετικού και πολύ ουσιαστικού Γιώργου Μασούρα, κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ήρθε και το 0-3 και έλυσε ακόμα περισσότερο τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς ως προς τη διαχείριση του δευτέρου ημιχρόνου.

Τέτοια ματς λοιπόν οφείλεις να τα «καθαρίζεις» νωρίς. Έπρεπε να φύγει η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου για να το καταφέρει τη φετινή σεζόν. Και σε αυτό φυσικά ευθύνονται οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς και ο ίδιος ο προπονητής, καθώς ο Ολυμπιακός αν δεν έπαιζε με τη φωτιά, τώρα ο ΠΑΟΚ θα έβλεπε την πλάτη του.

Κατά τ’ άλλα, ο Καμαρά λίγο έλειψε με την απροσεξία του να «μουντζουρώσει» την καλή βραδιά των Πειραιωτών, ενώ στα θετικά θα πρέπει να βάλουμε την εικόνα του Ζοσέ Σα. Μπορεί να μην απειλήθηκε ιδιαίτερα, όμως, ένας γκολκίπερ φαίνεται στη μία φάση που θα του «κάτσει». Με τον Πανιώνιο εκτέθηκε. Με τον Παναιτωλικό στη φάση του 78’ με τον Αριγίμπι φώναξε «παρών»!

Για τον Ελ Αραμπί δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά πράγματα. Έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα σε 12 παιχνίδια και έχει άλλα 4 σε 8 ματς στην Ευρώπη. Σκοράρει δηλαδή μία φορά ανά δύο ματς. Δεν το λες και κακό το ποσοστό. Κι επειδή την Τετάρτη (11/12) με τον Ερυθρό Αστέρα θα χρειαστεί το γκολ, ο Μαροκινός φορ είναι υπεραπαραίτητος.

Κριτική παικτών: MVP ο «μπόμπερ» Ελ Αραμπί

Τα highlights του Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-3 (vid)

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-3: Περίπατος στο Αγρίνιο με «κίλερ» Ελ Αραμπί