Φερέιρα για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο μίσος»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα μίλησε σε συνέντευξη για τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Φερέιρα για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο μίσος»

Συνέντευξη έδωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα και αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου δεν είναι τιμητικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, και πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί υπάρχει τόσο μίσος μεταξύ των οπαδών των ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Φερέιρα στο PAOK TV:

«Πράγματι, έχουμε γνώση των όσων συμβαίνουν εντός και εκτός γηπέδων. Εμείς μπορούμε μόνο να ελέγξουμε ότι συμβαίνει εντός γηπέδων με την απόδοση μας. Η αλήθεια είναι ότι, ο,τι συνέβη εκτός γηπέδων δεν ήταν ωραίο, ούτε τιμητικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε για τους φιλάθλους και αν θέλουμε να βελτιώσουμε το προϊόν, πρέπει να βελτιωθούν οι συμπεριφορές εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Μέσα στις τέσσερις γραμμές, εμείς πάντα προσπαθούμε να είμαστε πιστοί στην ταυτότητα και το πλάνο μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, για τον επόμενο αγώνα που θα είναι πολύ δύσκολος. Και αφήστε να προσθέσω κάτι που νομίζω πως είναι σημαντικό. Ένα πράγμα που θαυμάζω στη χώρα σας, είναι ότι είστε πολύ πιστοί χριστιανοί. Συνήθως οι άνθρωποι που πιστεύουν πολύ προσπαθούν να προσέχουν ο ένας τον άλλο και να κάνουν ότι καλύτερο για τον συνάνθρωπο.

Ωστόσο στο ποδόσφαιρο δεν ξέρω τι συμβαίνει και υπάρχει μεγάλο μίσος. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το παράδοξο μεταξύ της πίστης σας και του τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Έχω δυσκολία, θα προσπαθήσω να κατανοήσω αυτό το φαινόμενο γιατί μέχρι τώρα με έχει μπερδέψει πολύ», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Να πω ότι μας αφήνει αδιάφορους θα ήταν ψέμα, δεν γίνεται να μας αφήνει αδιάφορους. Ωστόσο εμείς κάνουμε ότι κάνουμε πάντα, συγκέντρωση στη δουλειά μας και στο έργο, συγκεκριμένα μέσα στο γήπεδο, γιατί εκεί κερδίζουμε τα αποτελέσματα μας. Ο,τι συμβαίνει έξω δεν το ελέγχουμε, τα βλέπουμε τα έχουμε υπόψη μας, αλλά κατευθύνουμε την προσήλωση μας σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε και αυτό είναι να παίζουμε».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας