Κωστένογλου: «Εύχομαι να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για το καλό της ομάδας»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου τόνισε για την προπονητολογία που έχει αναπτυχθεί, πως ο ίδιος θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και εύχεται να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για το καλό της ομάδας. 

Κωστένογλου: «Εύχομαι να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για το καλό της ομάδας»

Ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε στην κάμερα της NOVA για τον αγώνα του Σαββάτου (7/12, 19:30) με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της «Ένωσης» τόνισε ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και η ομάδα θέλει να κερδίσει ενώ ο ίδιος κάνει ότι μπορεί για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.

ΑΕΚ: Μετά το ναυάγιο με Σλούτσκι φαβορί για προπονητής ο Καρέρα

Ο Κωστένογλου εκτός των άλλων αναφέρθηκε και σε όλη αυτή την προπονητολογία που έχει αναπτυχθεί για τον αντικαταστάτη του, και όπως τόνισε ο ίδιος θα συνεχίσει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και εύχεται να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για το καλό της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κωστένογλου:

Για το πως κύλησε μία ακόμη εβδομάδα στην Ένωση μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα: «Όταν έρχεσαι από ένα αρνητικό αποτέλεσμα τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα. Κλείνει η εβδομάδα, προετοιμαστήκαμε γι' αυτό το παιχνίδι με σοβαρότητα».

Για το πως σχολιάζει όσα είπαν οι παίκτες του ότι η ευθύνη για την εικόνα της ομάδας είναι αποκλειστικά δική τους: «Τη δεδομένη στιγμή δεν με ενδιαφέρει η υστεροφημία της προπονητικής μου ικανότητας. Εργάζομαι συνεχώς για να σηκώσει κεφάλι η ΑΕΚ και να πετάξει και πάλι ψηλά».

Για τον Πανιώνιο: «Κάθε παιχνίδι επιβάλλεται να παρουσιαζόμαστε ως μια μεγάλη ομάδα. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να εμποδίσει τον ΟΦΗ να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Αύριο είναι ένα άλλο παιχνίδι κόντρα σε μια ιστορική ομάδα με μέταλλο. Έχουν ένα σύνολο νεαρών ποδοσφαιριστών, που παίζουν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας και να κερδίσουμε».

Για την προπονητολογία, που συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα: «Με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια θα συνεχίσω να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου. Εύχομαι να παρθούν οι καταλληλότερες αποφάσεις για το καλό της ομάδας».

Τέλος, στο τελευταίο του σχόλιο για το αυριανό ματς με τον Πανιώνιο, τόνισε: «Πρέπει να έχουμε σοβαρότητα και προσήλωση στον αγώνα. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και κανένα δεν κερδίζεται με βάση τη θέση μιας ομάδας στο βαθμολογικό πίνακα. Θέλουμε μόνο να κερδίσουμε».

Από την άλλη μεριά ο επιθετικός της ομάδας Νέλσον Ολιβέιρα μίλησε με σκληρά λόγια για την εικόνα της ομάδας, τονίζοντας πως αυτό που βλέπει ο κόσμος δεν είναι ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου στράικερ:

Για την βράβευση του: «Είμαι χαρούμενος για το βραβείο. Θα ήμουν παραπάνω αν η ομάδα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Τα βραβεία είναι καλά αλλά καλύτερα να πηγαίνουν στην ομάδα».

Για τις ευθύνες που υπάρχουν: «Δεν είναι καλή στιγμή για κανένα μας, θα πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Όταν κάνουμε μια επίθεση δεν μπορούμε να κάνουμε υποδοχή και πάσα. Ο κάθε ένας να βάλει κάτι παραπάνω για να δείξουμε αυτό που μπορούμε. Αυτό που βλέπουμε, δεν είναι η ΑΕΚ».

Για το πως βιώνει την αλλαγή προπονητή και τον ερχομό του Καρέρα: «Δεν είμαι ο αρμόδιος για να μιλήσω για τις αποφάσεις της διοίκησης. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο κ. Κωστένογλου, είτε είναι το τελευταίο του παιχνίδι είτε όχι, μας έχει βοηθήσει. Έχω μόνο καλά λόγια να πω. Ο κ. Κωστένογλου μας έχει βοηθήσει από την αρχή, είχε μια συμπεριφορά καλή με εμάς και πρέπει να τα δώσουμε όλα αύριο».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Όσον αφορά το επίπεδο, έχω εκπλαγεί θετικά. Είναι υψηλό το επίπεδο. Θα μπορούσα να πω ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με την Πορτογαλία. Είναι αρκετά δυναμικό πρωτάθλημα. Το μόνο αρνητικό ήταν η κατάσταση του τερέν στο γήπεδο της Λάρισας, ήταν ντροπή και επικίνδυνο για την σωματική μας ακεραιότητα».

Για το ματς με τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος είναι σε καλή κατάσταση τελευταία. Σίγουρα έχει ένα έξτρα κίνητρο. Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τη νίκη».