Μαρτίνς: Στο Αγρίνιο με το μυαλό στη Νέα Σμύρνη

Τα λουριά στον Ρέντη έχουν σφίξει ενόψει Παναιτωλικού και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές του ότι δεν θα πρέπει να δώσουν σημασία στο γεγονός ότι οι Αγρινιώτες είναι ουραγοί.

Μαρτίνς: Στο Αγρίνιο με το μυαλό στη Νέα Σμύρνη

Κανένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται από τη 13η αγωνιστική, την τελευταία του α’ γύρου της κανονικής διάρκειας, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει κακό συνήθειο το να «πετάει» βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια του και δη με τους τελευταίους του βαθμολογικού πίνακα.

Το Σάββατο (7/12, 20.00) οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσουν τον ουραγό Παναιτωλικό. Πρώτος ο Μαρτίνς έχει φροντίσει να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές του ότι ο Παναιτωλικός αδικείται από τη βαθμολογική του θέση, κάτι το οποίο είπε και στην εβδομαδιαία του συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι.

Εκείνο, ωστόσο, που δεν θέλει με τίποτα να δει ο Μαρτίνς είναι τον Ολυμπιακό της Νέας Σμύρνης. Το έχει μνημονεύσει αρκετές φορές ο Πορτογάλος το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και τότε ο Πανιώνιος ήταν τελευταίος στη βαθμολογία, όπως είναι τώρα ο Παναιτωλικός. Το έχει χρησιμοποιήσει λοιπόν αρκετές φορές ως παράδειγμα προς αποφυγήν το 1-1 με τους Νεοσμυρνιώτες.

Στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού θεωρούν ότι αν οι παίκτες δεν «τελειώσουν» το ματς γρήγορα και παίξουν με τη φωτιά έως τα τελευταία λεπτά, τότε θα έχουν κάνει τεράστιο λάθος. O Παναιτωλικός μπορεί να έχει την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα, αλλά ο Μαρτίνς συνεχώς επαναλαμβάνει ότι «η βαθμολογική του θέση δεν αποτυπώνει την ποιότητα της συγκεκριμένης ομάδας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του στο 100%. Δείχνει μία διάθεση να μην προχωρήσει σε ροτέισον λόγω Ερυθρού Αστέρα, όμως, καλό είναι να περιμένουμε και την προπόνηση της Παρασκευής (6/12). Κάποιοι ποδοσφαιριστές πάντως δείχνουν ότι δεν «κινδυνεύουν». Όπως για παράδειγμα οι Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Σουντανί και Μασούρας. «Παίζεται» για το ποιος θα περάσει δίπλα στον Γκιγιέρμε και ποιος θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης (τον πρώτο λόγο ο Ελ Αραμπί).