Ολυμπιακός: Το κοινό (προβληματικό) στοιχείο στα «Χ» με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ

Οι φορ του Ολυμπιακού δεν «ταΐζονται» όσο πρέπει από τους συμπαίκτες τους, με αποτέλεσμα να είναι στα τελευταία δύο ματς εκτός ρυθμού.

Ολυμπιακός: Το κοινό (προβληματικό) στοιχείο στα «Χ» με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ

Δύο «κολλητές» ισοπαλίες έφερε ο Ολυμπιακός. Μία στη Νέα Σμύρνη και άλλη μία με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Δεν είναι και το πιο σύνηθες φαινόμενο για τους «ερυθρόλευκους». Και στα δύο ματς οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά υπάρχει και άλλο ένα κοινό σημείο των δύο αγώνων που αναδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα που θα κληθεί να λύσει ο Μαρτίνς στη συνέχεια, αρχής γενομένης με τον Παναιτωλικό.

Οι φορ του δεν «ταΐζονται» από τους συμπαίκτες του στον βαθμό που θα ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός. Πολύς ντόρος έγινε την περασμένη εβδομάδα στο 1-1 με τον Πανιώνιο ότι ο Γκερέρο ήταν εκτός αγώνα με αποκορύφωμα την ευκολία, με την οποία έχασε την μπάλα στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ των «κυανέρυθρων».

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1: Τα έκανε μούσκεμα στη Νέα Σμύρνη (highlights)

Χθες ο Ελ Αραμπί έδειχνε επίσης να βρίσκεται εκτός κλίματος. Ώρες-ώρες για να γίνεται κάτοχος της μπάλας έφτανε μέχρι τη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παίκτης στην περιοχή του Ζίφκοβιτς για να γίνει απειλητικός ο Ολυμπιακός. Αυτό το είδαμε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Αν δούμε λοιπόν, λίγο προσεκτικά και τα δύο παιχνίδια, τότε θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι Ελ Αραμπί και Γκερέρο ναι μεν δεν βοήθησαν καθόλου επιθετικά τον Ολυμπιακό, αλλά την ίδια στιγμή δεν βοηθήθηκαν κιόλας από τους συμπαίκτες τους.

Όταν στο ματς με τον ουραγό – τότε – Πανιώνιο ο Γκερέρο έχει μόλις μία τελική στην εστία, όσες δηλαδή ο τραγικός Λοβέρα που έπαιξε ένα ημίχρονο λιγότερο, πάει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά συνολικά. Στη Ν. Σμύρνη ο Μπουχαλάκης είχε τρεις τελικές και ο Ποντένσε τέσσερις.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: Δεν έφτανε το δεύτερο ημίχρονο

Στο δε παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Ελ Αραμπί είχε τρεις τελικές. Η μία στο 56’ από γύρισμα του Βαλμπουενά και κακή κεφαλιά του Μαροκινού που πέρασε πάνω από την εστία, η δεύτερη στο 79’ με το κόρνερ του Ποντένσε και τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Ζίφκοβιτς και η τρίτη στο 87’ όταν από κόρνερ του Ποντένσε ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά που δεν απείλησε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Σε κανονική ροή του αγώνα δηλαδή, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής μόνο μία φορά και οι άλλες δύο ήταν από κόρνερ.

Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει παρατηρηθεί στις τελευταίες δύο «κολλητές» ισοπαλίες των «ερυθρολεύκων» και έως έναν βαθμό αναδεικνύει και το πρόβλημα στο ότι ο Ολυμπιακός βρίσκει γκολ μόνο από την «άσπρη βούλα».

Όταν οι φορ σου που υποτίθεται έχουν την καλύτερη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα από κάθε άλλον, δεν τροφοδοτούνται όπως πρέπει, τότε είτε θα πρέπει να σκοράρουν παίκτες με χαμηλότερα ποσοστά ευστοχίας (βλέπε Ποντένσε, Μασούρας, Μπουχαλάκης), είτε θα πρέπει να στραφεί σε λύσεις από στατικές φάσεις.