Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1: Τα έκανε μούσκεμα στη Νέα Σμύρνη (highlights)

Μεγάλη γκέλα του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη που έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο μία εβδομάδα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1: Τα έκανε μούσκεμα στη Νέα Σμύρνη (highlights)

Μία εβδομάδα πριν το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός έκανε γκέλα ολκής, αφού έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο. Οι Πειραιώτες δέχτηκαν την ισοφάριση στο 88' και δεν πήραν τη νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν δικό τους και με βάση την εικόνα του θα μπορούσαν να το έχουν καθαρίσει πολύ εύκολα. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έπαθε ζημιά στη Νέα Σμύρνη από έναν Πανιώνιο που σε όλο το ματς περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των ποδοσφαιριστών του Μαρτίνς και πήρε τον βαθμό.

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-1: Τα highlights της αναμέτρησης (vid)

Εκπλήξεις δεν είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τους έντεκα που αναμενόταν. Ο Γκασπάρ ξεκίνησε στο δεξί άκρο με τον Τσιμίκα αριστερά και Μεριά, Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Μπουχαλάκης και Καμαρά έπαιξαν στα χαφ, ενώ στα άκρα αγωνίστηκαν οι Λοβέρα, Ποντένσε με τον Σουντανί να παίζει δίπλα στον Γκερέρο. Από την άλλη ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς και με μοναδικό προωθημένο τον Αραμπουλί, ο οποίος είχε έναν άχαρο ρόλο.

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-1: Το γκολ του Εμμανουηλίδη που «φωνάζει» για φάουλ ο Ολυμπιακός (vid)

Ο Ολυμπιακός από το 10' και μετά άρχισε να παίρνει την κατοχή της μπάλας και όσο περνούσε η ώρα έκανε όλο και πιο έντονη την παρουσία του στην εστία του Μαλέρμπ. Το παιχνίδι περιορίστηκε στο μισό του γηπέδου του Πανιωνίου με τους Πειραιώτες να πιέζουν αφόρητα και να υπάρχουν στιγμές που η άμυνα των γηπεδούχων περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές και έδειχνε να πελαγώνει. Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδιζαν το ένα κόρνερ μετά το άλλο με τον Λοβέρα να είναι ο μόνιμος εκτελεστής τους, αλλά κανένα να μην το εκμεταλλεύονται οι συμπαίκτες του.

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-1: Το πέναλτι που δεν έδωσε ο Κομίνης, μέσω VAR (vid)

Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό με τον Ολυμπιακό να πιέζει πολύ έντονα τον Πανιώνιο που βίωνε δύσκολες καταστάσεις. Παρόλα αυτά όλο αυτό το διάστημα οι "ερυθρόλευκοι" απειλούσαν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, αφού με την παραμικρή ευκαιρία οι ποδοσφαιριστές δοκίμαζαν το πόδι τους. Από το 30' και μετά ο Μαρτίνς έδωσε εντολή στον Ποντένσε να παίξει στην αριστερή πλευρά και ο κεφάτος Πορτογάλος έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς του Πανιωνίου. Ο Παπαγεωργίου δεν μπορούσε να περιορίσει τον Πορτογάλο που έκανε τρομερές ενέργειες. Η μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό χάθηκε στο 43' όταν ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα, αλλά ο Γκερέρο δεν μπόρεσε από πολύ καλή θέση να σκοράρει. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Η κριτική των παικτών: «Μαγικοί» οι Ποντένσε - Βαλμπουενά, κοιμήθηκαν στην άμυνα!

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγή. Ο Βαλμπουενά πήρε τη θέση του Λοβέρα, ο οποίος φάνηκε στο πρώτο τέταρτο, αλλά στη συνέχεια χάθηκε από το παιχνίδι. Με την είσοδο του Γάλλου ο Μαρτίνς ήθελε η ομάδα του να γίνει ακόμα πιο επιθετική και να βρει τρόπους να πατήσει την περιοχή και να ξεκλειδώσει την άμυνα του Πανιωνίου. Από το ξεκίνημα της επανάληψης οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν τις άγριες διαθέσεις που είχαν και για το δεύτερο ημίχρονο. Πίεσαν ασφυκτικά τον Πανιώνιο, τον έκλεισαν στην περιοχή του και συνέχισαν να κερδίζουν το ένα κόρνερ μετά το άλλο.

Πανιώνιος - Ολυμπιακός: Το πέναλτι και το γκολ του Βαλμπουενά (vid)

Μάλιστα στο 49' υπήρξε υποψία πέναλτι για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Κομίνης αφού συμβουλεύτηκε το VAR δεν καταλόγισε την ποινή. Αυτό το έκανε, όμως στο 53' όταν ο Γκασπάρ έκανε τη σέντρα μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπανικολάου και ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 55' εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά και ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ βρίσκοντας το γκολ που έψαχνε με μανία από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να διατηρούν τα ηνία του αγώνα και να πιέζουν τον Πανιώνιο ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα "κλείδωνε" τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είχε απελευθερωθεί μετά το γκολ, αλλά σπαταλούσε ευκαιρίες που δημιουργούσε. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς χαλάρωσαν και προσπαθούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ο Πανιώνιος είναι γεγονός πως δεν έδειχνε απειλητικός και ούτε ικανός να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Το ματς έδειχνε να πηγαίνει προς το 0-1, αλλά όλα αυτά άλλαξαν στο 88'. Η άμυνα των Πειραιωτών πιάστηκε στον ύπνο με τον Τσιμίκα να μην έχει καλή αντίδραση στην κάθετη που βγήκε προς τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Σα και τον πλάσαρε σωστά για να κάνει το 1-1.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν δραματικά με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τον Πανιώνιο να προσπαθεί να κρατήσει το 1-1. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 93' από τον Ελ Αραμπί που μόνος του απέναντι από τον Μαλέρμπ δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ενώ στη συνέχεια ο πορτιέρε του Πανιωνίου έβγαλε σε κόρνερ φάουλ του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός κάπως έτσι πέταξε δύο βαθμούς στη Νέα Σμύρνη μία εβδομάδα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Μικρογραφία

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Σκόρερ: 88' Εμμανουηλίδης - 55' Βαλμπουενά (πεν.)

Κίτρινες: 62' Καμαρά, 90'+2' Μαλέρμπ

Συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπανικολάου (80' Εμμανουηλίδης), Κόρμπος, Οικονομίδης (88' Γρίβας), Άρτσε, Μασούρας (52' Καμαρά), Αραμπούλι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Γκασπάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά (90+1 Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Λοβέρα (46' Βαλμπουενά), Σουντανί (73' Μασούρας), Γκερέρο.