Βαρούχας: «Έπρεπε να δοθεί και δεύτερο πέναλτι στον Ολυμπιακό» (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολιάζοντας τις αμφισβητούμενες φάσεις της 12ης αγωνιστικής τόνισε ότι στον Ολυμπιακό έπρεπε να δοθεί και δεύτερο πέναλτι, στο ντέρμπι της Κυριακής (1/12) κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Βαρούχας: «Έπρεπε να δοθεί και δεύτερο πέναλτι στον Ολυμπιακό» (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολίασε την διαιτησία της 12ης αγωνιστικής στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM. Όπως τόνισε ο κύριος Βαρούχας στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ έπρεπε να δοθεί και δεύτερο πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» στην ανατροπή του Ποντένσε από πίσω στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ποντένσε: «Έπρεπε να δοθεί πέναλτι»

Αναλυτικά η έκθεση του Παναγιώτη Βαρούχα για τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής:

ΑΕΛ-Βόλος (Βάτσιος): «Ο Φατιόν δέχεται πρώτη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στο 24’. Στο 39’ ο Βόλος ζητά δεύτερη κίτρινη, γιατί πάει με τις τάπες, πατά την μπάλα κι όπως φεύγει το πόδι από την μπάλα πατά τον αντίπαλο. Όλα τα φάουλ δεν είναι κάρτες, οπότε σωστά ο Βάτσιος δεν έδωσε παράβαση. Ο Ουάρντα σε μια προσωπική μονομαχία άπλωσε το πόδι, ακούμπησε τον αντίπαλο και έπεσε κάτω για να πάρει την παράβαση, αλλά δεν δόθηκε σωστά. Το πέναλτι που δόθηκε στο 55’ υπέρ της ΑΕΛ δεν υπάρχει. Η μπάλα χτύπησε στον ώμο και φαίνεται από το ότι ανυψώνεται. Ο διαιτητής σφυρίζει στην πρώτη διεκδίκηση κι όχι στην δεύτερη στην ίδια φάση. Στο 62’ ένα σουτ παίκτη του Βόλου χτυπά σε χέρι παίκτη της ΑΕΛ, αλλά είναι μαζεμένο και γυρίζει την πλάτη, άρα δεν υπάρχει παράβαση».

Πανιώνιος-Παναιτωλικός (Σκουλάς): «Στο 16’, στο γκολ του Πανιωνίου, ο σκόρερ πιάνει τον αντίπαλο από την φανέλα και αυτό δεν τον αφήνει να μαρκάρει και πέφτει. Ούτε ο Σκουλάς το έδωσε, ούτε ο Τζήλος που ήταν στο VAR ενημέρωσε. Έχουμε ένα παρατεταμένο τράβηγμα στον Γιοβάνοβιτς, αλλά είναι σε θέση οφσάιντ. Στο 75’ σε μια διεκδίκηση εντός περιοχής έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Γιοβάνοβιτς, που κι αυτό μπορούσε να δοθεί από VAR».


ΟΦΗ-ΑΕΚ (Παπαπέτρου): «Ο Παπαπέτρου πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος διαιτητής και μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη. Είχαμε μια άγνοια κανονισμού από τους παίκτες του ΟΦΗ, όταν ο Μπακάκης γύρισε με το γόνατο την μπάλα στον Μπάρκα. Αυτό επιτρέπεται από τον κανονισμό και ένας παίκτης του ΟΦΗ χτυπιόταν για έμμεσο. Στο 25’ σε ένα σουτ του Λιβάγια η μπάλα χτυπά σε χέρι, αλλά είναι κολλημένο πάνω στο σώμα, οπότε δεν υπάρχει πέναλτι. Η κόκκινη στον Βράνιες για χτύπημα στον Μαρινάκη είναι σωστή».

Παναθηναϊκός-Αστέρας (Σέζος): «Το πέναλτι δόθηκε σωστά υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Περέα έχει ανατραπεί πριν βγει η μπάλα άουτ. Στην εκτέλεση του πέναλτι ο Μακέντα έχει μπει νωρίτερα. Ακόμη και την γραμμή να πατάς ή αν είσαι στο ημικύκλιο, είναι παράβαση. Έπρεπε να είχε υποδειχτεί επανάληψη της εκτέλεσης. Στο 22’ ο Φερνάντες έπεσε στην περιοχή για να πάρει πέναλτι, αλλά δεν υπάρχει τίποτα και σωστά τιμωρήθηκε με κίτρινη. Στο 50’ ο βοηθός Σάββας δίνει ένα οφσάιντ σε επίθεση του Παναθηναϊκού που δεν υπάρχει, γιατί ο παίκτης του Αστέρα κάνει κακό παίξιμο. Το γκολ του Αστέρα στο 94’ ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ».

Ξάνθη-Ατρόμητος (Φωτιάδης): «Είχαμε 2-3 πεσίματα. Στο 56’ ο Χαρίσης ανατρέπει τον Τζουρίσκοβιτς και σωστά δόθηκε πέναλτι. Οι άλλες περιπτώσεις δεν συνιστούν παράβαση».

Άρης-Λαμία (Βρέσκας): «Ευτυχώς το VAR διόρθωσε την περίπτωση και ακυρώθηκε το γκολ του Τουράμ στο ξεκίνημα».

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Μαρτίνεθ): «Έχουμε ένα πέσιμο παίκτη του ΠΑΟΚ στο 19’ που δεν είναι παράβαση, όπως και ένα χέρι του Ομάρ, καθώς η μπάλα πηγαίνει ψηλά στον ώμο. Στο αλληλοσπρώξιμο στην περιοχή του Ολυμπιακού σωστά δεν δίνεται κάτι. Στο γκολ του ΠΑΟΚ δεν είναι κανένας παίκτης οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός ζητά δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπίσεσβαρ στο 42’, αλλά δεν είναι καν φάουλ, γιατί η μπάλα πηγαίνει από τον ώμο στο χέρι του. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να δοθεί μια κάρτα στον Ποντένσε, γιατί πηγαίνει με τον αγκώνα στο πρόσωπο του Γιαννούλη. Στο 48’ υπήρχε παράβαση στην ανατροπή του Ποντένσε και δεν δόθηκε, ούτε από το VAR. Στο 63’ ο Γιαννούλης ανατρέπει καθαρά τον Ποντένσε και είναι πέναλτι που σωστά δόθηκε. Δεν έχει σημασία που έκανε 2-3 βήματα μετά το τάκλιν, γιατί χάνει την ισορροπία του από το μαρκάρισμα. Σωστά δόθηκε κίτρινη κι όχι κόκκινη στον Γκιγέρμε που πήγε να πάρει γρήγορα την μπάλα μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Να σημειώσουμε και μια άλλη φάση σε γύρισμα του Ομάρ στον Σα. Ο τερματοφύλακας στο κοντρόλ που κάνει με τα πόδια, αν του φύγει η μπάλα και πηγαίνει προς τα δίχτυα έχει δικαίωμα να την πιάσει με τα χέρια. Πρόκειται για τροποποίηση του κανονισμού που έγινε το καλοκαίρι».