Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ήρθε η ώρα του Ποντένσε!

Είναι η ώρα του Πορτογάλου εξτρέμ να πάρει στις πλάτες του ένα μεγάλο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος και να βάλει σε αυτό τη σφραγίδα του.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ήρθε η ώρα του Ποντένσε!

Ημέρα του μεγάλου αγώνα με τον ΠΑΟΚ και είπαμε να θυμηθούμε τι είχε συμβεί στο περσινό παιχνίδι του Φαλήρου με τους Θεσσαλονικείς. Βλέποντας ξανά τα highlights της περσινής αναμέτρησης δύο πράγματα κρατάει κανείς. Τις απειλές του Ολυμπιακού από τις στατικές φάσεις και το τρομερό ματς που έκανε ο Ντανιέλ Ποντένσε.

Ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον τρόπο οι Πειραιώτες κατάφεραν να σκοράρουν και στο τέλος έχασαν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει και μάλιστα εύκολα. Όλα αυτά έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά δεν είναι και κακό να τα θυμόμαστε.

Θα κρατήσουμε, όμως, κάτι από το περσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ντανιέλ Ποντένσε που πέρσι έκανε ένα εξαιρετικό ματς είναι από τα μεγάλα όπλα του Ολυμπιακού και για τη βραδινή αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς. Από τον Πορτογάλο ξεκινάει την ενδεκάδα ο Πέδρο Μαρτίνς, αφού δεν τον αφήνει ποτέ έξω.

Ο Ολυμπιακός, όμως, περιμένει το κάτι παραπάνω από τον Ποντένσε και σε ένα μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Μέχρι τώρα εκείνο που έχει να επιδείξει ο Ποντένσε είναι το γκολ στην περσινή ήττα (3-1) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έχει τρεις ασίστ στα ματς με την ΑΕΚ, αλλά στο λιμάνι περιμένουν από τον Ποντένσε να είναι πιο καθοριστικός και να σημαδέψει με την παρουσία του ένα μεγάλο ματς του πρωταθλήματος.

Στο Λονδίνο για παράδειγμα έχει κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και ειδικά ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Και πάλι, όμως, κάτι του έλειψε. Του έλειψε η τελική πάσα όπως στη φάση που δίπλα του ήταν ο Γιώργος Μασούρας και ο Ποντένσε προτίμησε να σουτάρει πάνω σε σώματα. Ο Πορτογάλος πρέπει να βγάλει ηγετικές τάσεις σε ένα πολύ μεγάλο ματς του πρωταθλήματος και να το κρίνει με την απόδοση του. Αυτό θέλει και ο ίδιος, αλλά πολύ περισσότερο ο προπονητής του.

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο το βράδυ και ο Ποντένσε έχει πολλή δουλειά και ανασταλτικά. Απέναντι του θα έχει τον Γιαννούλη που μετά τον Τσιμίκα είναι ο άλλος πιο φορμαρισμένος Έλληνας αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Πιθανότατα από εκεί θα βγαίνει και ο Βιεϊρίνια κάτι που σημαίνει πως και τακτικά στην πτέρυγα του θα γίνει μεγάλη "μάχη". Όπως και να 'χει είναι η ώρα του Ποντένσε…