O Tοροσίδης και η Θύρα 7: Τα είπαν όλα, με λίγα λόγια...

Για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Τοροσίδης και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που πήγαν στο Ρέντη, τα είπαν όλα...

O Tοροσίδης και η Θύρα 7: Τα είπαν όλα, με λίγα λόγια...

Έχουν γίνει εκτιμήσεις, αναλύσεις, προβλέψεις, ρεπορτάζ, τα πάντα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πει κανείς πριν από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, όσο πλησιάζει η ώρα έναρξής του (19.30-1/12). Εκείνοι που θα μιλήσουν πια είναι οι ποδοσφαιριστές, με την απόδοσή τους εντός των τεσσάρων γραμμών.

Για τον Ολυμπιακό, τα πιο περιεκτικά ήταν τα λόγια του Βασίλη Τοροσίδη, του πολύπειρου άσου της ομάδας, ο οποίος άρχισε να βάζει γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα εναντίον του ΠΑΟΚ, το 2007! Το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό ήταν εναντίον του ΠΑΟΚ, το δεύτερο πάλι εναντίον του ΠΑΟΚ!

Κι επίσης λίγα λόγια και... σταράτα, από τους οργανωμένους οπαδούς των Πειραιωτών, οι οποίοι επισκέφθηκαν την ομάδα στην τελευταία προπόνησή της πριν από το ντέρμπι και ζήτησαν τα βασικά και τα ευκόλως εννοούμενα.

Τι είπε ο Τοροσίδης; «Η νίκη σε αυτό το ματς θα είναι και η απόδειξη ότι θέλουμε ξανά το πρωτάθλημα. Αν δε νικάς τα ντέρμπι δεν μπορείς να λες ότι πας για πρωτάθλημα. Σε τέτοια παιχνίδια οι τρεις βαθμοί είναι ουσιαστικά έξι. Οι τρεις που κερδίζεις και οι τρεις που χάνει ο αντίπαλος». Κάπως έτσι, αλλά το νόημα είναι σαφές. Τα περί «υπάρχουν ακόμη πολλά ματς, δεν είναι τελικός, όλα θα κριθούν στα πλέι οφ κλπ» είναι λόγια αποσυμπίεσης. Και ο Τοροσίδης τα απέφυγε περίτρανα.

Τι είπαν οι οπαδοί; «Παίξτε για την ομάδα, τη φανέλα, τον τίτλο. Παίξτε όπως με την Μπάγερν και την Τότεναμ κι όχι όπως με την Ξάνθη και με τον Πανιώνιο. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας όπως πάντα, αλλά κι εσείς θα παίξετε σαν Ολυμπιακός για τη νίκη απέναντι σε όσους πολεμούν την ομάδα». Κάπως έτσι, αλλά το νόημα είναι επίσης σαφές. Δίχως το παραμικρό ίχνος αποσυμπίεσης. Μόνο πάθος και πίστη για το σήμα και για τη νίκη.

Δεν χρειάζεται κι ούτε έχει νόημα να ειπωθεί κάτι άλλο. Για τον Ολυμπιακό, η ουσία είναι σε αυτές τις ατάκες. Σε περίπτωση που δεν κατακτηθεί η νίκη, δεν θα χαθεί ο κόσμος. Αλλά ότι θα... ταρακουνηθεί, είναι βέβαιο. Κι ας απομένει ακόμη χρόνος και πλέι οφ μέχρι το τέλος της σεζόν...