Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Οι 5 ανατροπές τα 16 τελευταία χρόνια(vids)

Σε 5 ντέρμπι τα τελευταία χρόνια η ομάδα που προηγήθηκε στα ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ έφυγε ηττημένη από το γήπεδο!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Οι 5 ανατροπές τα 16 τελευταία χρόνια(vids)

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ανοίξει το σκορ στο ντέρμπι της Κυριακής οφείλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και με την ίδια προσοχή μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Αντιστρόφως, εάν οι «ερυθρόλευκοι» βρεθούν πίσω στο σκορ, θα πρέπει να θυμηθούν το παρελθόν των ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και να επιχειρήσουν ανατροπή, όπως έχει συμβεί στα 5 παιχνίδια Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ τα τελευταία 16 χρόνια.

Δηλαδή στο ένα τρίτο σχεδόν αυτών των αναμετρήσεων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό υπάρχει πλήρης ανατροπή στο σκορ. Το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο για να το αμελήσει κάποιος…

Τη σεζόν 2003-04 ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο δεύτερο ημίχρονο με τον Νέρι Καστίγιο, αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και έφτασε στη νίκη με τον Σαλπιγγίδη και τον Σπάσιτς.

Πάλι με ανατροπή είχε νικήσει ο ΠΑΟΚ με 2-1 το 2005-06, όταν ο Γιάγια Τουρέ είχε ανοίξει το σκορ, αλλά με δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη οι Θεσσαλονικείς είχαν φτάσει στην επιτυχία.

Στα άλλα τρία ντέρμπι από την κατηγορία που εξετάζουμε, ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και τελικά νίκησε. Σε όλα τα παιχνίδια το σκορ ήταν επίσης 2-1!

Το 2007-08 είχε βάλει γκολ στο 42’ πάλι ο Παντελής Κωνσταντινίδης, αλλά ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει με τον Βασίλη Τοροσίδη και είχε πάρει τη νίκη με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Το 2011-12 ο Σωτήρης Μπαλάφας είχε κάνει το 0-1 στο 25’, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να «γυρίσει» το σκορ πριν από τέλος του ημιχρόνου, με τον Νταβίντ Φουστέρ στο 35’ και τον Ραφίκ Τζεμπούρ στο 42’.

Και την περίοδο 2016-17, ο Βαρέλα αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στο 6’, ο ίδιος παίκτης με αυτογκόλ έκανε το 1-1 στο 25’ και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο… 97’ έδωσε τη νίκη με κεφαλιά στους «ερυθρόλευκους» από τη σέντρα του Φιγκέιρας