Η διακοπή του πρωταθλήματος βλάπτει τον Ολυμπιακό

Την τελευταία διετία ο Ολυμπιακός παθαίνει από μία ζημιά μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων.

Η διακοπή του πρωταθλήματος βλάπτει τον Ολυμπιακό

Δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον Ολυμπιακό για την απρόσμενη βαθμολογική απώλεια στη Νέα Σμύρνη το γεγονός ότι είναι μια ομάδα με πολλούς διεθνείς και σίγουρα επηρεάζεται από τη διακοπή του πρωταθλήματος και την απουσία μεγάλου αριθμού ποδοσφαιριστών από μια σειρά προπονήσεων.

Είναι, όμως, κάτι που δεν μπορεί να μη σημειωθεί. Η ισοπαλία με τον Πανιώνιο ήρθε στο φετινό πρωτάθλημα ως συνέχεια της περσινής ήττας από τον ΟΦΗ. Τότε ήταν η πρώτη διακοπή του φθινοπώρου για τις εθνικές ομάδες και επιστρέφοντας ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 στην Κρήτη, μαζί με βαθμούς που έπαιξαν πολύ μεγάλη σημασία στην οικονομία του χαμένου πρωταθλήματος. Στην επόμενη διακοπή είχε νικήσει με μεγάλη δυσκολία στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με 2-1.

Φέτος την πρώτη φορά που υπήρχε η διεθνής παρένθεση, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον ΟΦΗ στο Φάληρο, αλλά τώρα δεν μπόρεσε να γυρίσει το ίδιο συγκεντρωμένος και να πάρει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, παρά τη συντριπτική ανωτερότητά του.

Αλλά και πρόπερσι, προτού δηλαδή έρθει ο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλες δυσκολίες ξανά μετά από διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Επί τεχνικής ηγεσίας Τάκη Λεμονή, οι Πειραιώτες είχαν νικήσει σε θρίλερ τον... Πανιώνιο με 4-3 στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Λεβαδειακό με 2-1.

Θα έπρεπε να ξέρουν, δηλαδή. Και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.