Οι μετεξεταστέοι και ο αρχηγός που βλέπει τελικό...

Την ώρα που κάποιοι «κιτρινόμαυροι» πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τις ευκαιρίες του Χιμένεθ, ο Μάνταλος δείχνει όλο και πιο δυνατός και για κάποιους ήδη... υποψήφιος ενόψει ΠΑΟΚ.

Οι μετεξεταστέοι και ο αρχηγός που βλέπει τελικό...

Κριτικάροντας την αναμέτρηση της ΑΕΚ στην Κέρκυρα και το 0-0 που ήρθε με κακή εικόνα από πλευράς «κιτρινόμαυρων», μπορούμε να είμαστε είτε αυστηροί είτε επιεικείς. Είναι πώς θέλει να δει τα πράγματα ο παρατηρητής. Στην τελευταία περίπτωση μπορείς να αποδόσεις το «κιτρινόμαυρο» χάλι στην χαλαρότητα που επέφερε η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι φιέστες σε ΟΑΚΑ, Κέρκυρα.

Αν όμως θέλεις να το δεις αλλιώς, τότε απογοητεύεσαι και προβληματίζεσαι, όπως δηλαδή έκανε και ο Μανόλο Χιμένεθ. Βέβαια η ενδεκάδα της ΑΕΚ δεν θα είναι ίδια στον τελικό του Κυπέλλου στις 12 Μαΐου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δικαιολογείται η «Ένωση» να έχει τόσο αρνητική εικόνα απέναντι σε έναν αντίπαλο που απλά περίμενε να μάθει τα νέα του υποβιβασμού του καθώς ακόμα κι αν κέρδιζε, η Λαμία έκανε τη δουλειά της στο άλλο ματς...

Ας δούμε ξεχωριστά τους «κιτρινόμαυρους» που πήραν την ευκαιρία τους και απογοήτευσαν: Ο νεαρός Τζανετόπουλος απλά δικαίωσε για μια ακόμη φορά όλους εκείνους στον οργανισμό του «Δικεφάλου» που δεν πείθονται για το ότι μπορεί τελικά να παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλό επίπεδο. Δεν είναι κακός, αλλά δεν είναι και αυτό το κάτι ξεχωριστό. Ή τουλάχιστον δεν φροντίζει να το δείξει πως είναι, αν είναι...

Πάμε τώρα στις περιπτώσεις των Μασούντ και Αϊντάρεβιτς. Για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Ο πρώτος ανύπαρκτος, ο δεύτερος επιπόλαιος. Δεν ξέρουμε πόσο εύκολο θα είναι να έχουν μέλλον στα Σπάτα.

Όσο για τον Γιακουμάκη, σίγουρα περιμέναμε περισσότερα πράγματα με έναν αντίπαλο όπως η Κέρκυρα. Το πιθανότερο είναι πως θα στηριχθεί από την ομάδα και την επόμενη σεζόν. Αλλά σε κάθε περίπτωση η φετινή του πρόοδος δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Στα θετικά η εικόνα του Μάνταλου. Που πήρε χρόνο συμμετοχής σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά από τη σχεδόν εξάμηνη αποχή του. Κάποιοι αρχίζουν να σκέφτονται πως δεν θα είναι έκπληξη το να ξεκινήσει στην ενδεκάδα του τελικού! Υπάρχουν αρκετές μέρες μπροστά για να φορμαριστεί καλύτερα, αλλά και ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος (με τον Απόλλωνα Σμύρνης) για να δοκιμάσει να παίξει περισσότερο χρόνο. Ίσως και ενενηντάλεπτο; Μπορεί. Πάντως ο αρχηγός δείχνει καλά, βάζει τα πόδια του στη φωτιά, έχει δυνατά πατήματα.