Είχε φρεσκάδα και έριξε "τεσσάρα"

Τα πάντα είχε το ματς με τον Παναιτωλικό στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός με αιχμή του δόρατος τους πιτσιρικάδες νίκησε 4-0 και η κερκίδα αποδοκίμασε για την απώλεια του τίτλου.

Είχε φρεσκάδα και έριξε "τεσσάρα"

Στο "αντίο" του για φέτος στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και πέτυχε τέσσερα όμορφα γκολ. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 4-0 του Παναιτωλικού στο φαληρικό γήπεδο έχοντας φρεσκάδα και όρεξη. Μία φρεσκάδα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία των πιτσιρικάδων. Βρουσάι και Ανδρούτσος ήταν εξαιρετικοί με τον Φορτούνη να τους συνοδεύει. Εξίσου καλός ήταν και ο Χουτεσιώτης στο τέρμα και όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία. Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός είναι οριστικά τρίτος στο φετινό πρωτάθλημα και ξεκινάει τις υποχρεώσεις του για τη νέα σεζόν στις 9 Αυγούστου. Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώθηκε το 4-0 επί του Παναιτωλικού…

Στο πρώτο μέρος ο Παναιτωλικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας όσο το δυνατόν πιο σφιχτά στην άμυνα και έχοντας στο μυαλό του ότι θα χτυπήσει σε κάποια κόντρα. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να την… πατήσει όπως και με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Στο 8' η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας είχε δοκάρι με τον Μοράρ σε μία φάση που έχει κάνει λάθος ο Νικολάου και έχει πιαστεί αδιάβαστη όλη η άμυνα του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Κόντη προσπάθησαν να ελέγξουν το ματς και ήταν εκείνοι που είχαν την κατοχή της μπάλας. Είχαν πρόβλημα, ωστόσο, στην ανάπτυξη και προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με βαθιές μπαλιές προς την άμυνα του Παναιτωλικού.

Όταν αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο…

Από το 20' και μετά το σκηνικό άλλαξε. Φορτούνης και Βρουσάι ήταν μπροστάρηδες στη βελτίωση της εικόνας. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν καλή κίνηση στο γήπεδο και πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας γεγονός που τους βοήθησε να έρθουν και τα τρία γκολ. Στο 25' η μπάλα κρύφτηκε με Βρουσάι, Φορτούνη, Μιραλάς να την αλλάζουν γρήγορα και τον Ρομαό να κάνει το 1-0. Στο ίδιο μοτίβο και στο 34΄με Χατζισαφί, Ανδρούτσο, Φορτούνη, Μιραλάς και Ελαμπντελαουί να αλλάζουν γρήγορα τη μπάλα και ο "Φόρτου" να κάνει το 2-0 και τον Μιραλάς να δίνει τη δεύτερη ασίστ του. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 38' ήταν η σειρά του Ανσαριφάρντ να χριστεί σκόρερ και να κάνει το 3-0, αφού πρώτα ο Βρουσάι έχει κάνει καταπληκτικό τακουνάκι στον Χατζισαφί και αυτός την τελική πάσα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να προηγείται 3-0 από τη στιγμή που αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο και φυσικά η διαφορά γίνεται χάρη στους αεικίνητους εξτρέμ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η προσοχή όλων είχε στραφεί στην κερκίδα και στα πανό που είχαν αναρτηθεί στο πέταλο των οργανωμένων κατά των ποδοσφαιριστών με αφορμή την απώλεια του πρωταθλήματος και την κακή σεζόν. Στο χορτάρι, όμως, ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο πρώτο ημίχρονο. Ο Φορτούνης σέρβιρε στον Ανσαριφάρντ και εκείνος δεν είχε πρόβλημα με σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 4-0 για τον Ολυμπιακό.

Τυπική διαδικασία το β' μέρος

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι δεν αντέχει και σε ιδιαίτερη κριτική. Οι "ερυθρόλευκοι" κατέβασαν ταχύτητα με τον Παναιτωλικό να βρίσκει χώρο και χρόνο με τη μπάλα στα πόδια του. Οι Αγρινιώτες σε 1-2 περιπτώσεις βγήκαν επικίνδυνα στην επίθεση, αφού οι γηπεδούχοι είχαν χαλαρώσει μετά και το τέταρτο γκολ. Ο Κόντης έδωσε χρόνο και σε Μάρτινς, Βέργο, Σίλβα, ενώ ο Φορτούνης συνέχιζε να δημιουργεί για τον Καρίμ, ο οποίος ωστόσο δεν μπορούσε να βάλει το τρίτο του προσωπικό τέρμα. Για να είμαστε δίκαιοι όμως και ο Χουτεσιώτης φώναξε "παρών" όποτε χρειάστηκε και είχε στο ενεργητικό του κάποιες καθοριστικές και εντυπωσιακές αποκρούσεις. Ο Ολυμπιακός τελείωσε τις υποχρεώσεις του στο "Γ. Καραϊσκάκης" παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και κλειδώνοντας την 3η θέση της κατάταξης.

Με μια ματιά….

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… από το 20' και μετά αποφάσισε να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο. Έβαλε τη μπάλα κάτω, την κυκλοφόρησε σωστά και γρήγορα και είχε φρεσκάδα χάρη στην παρουσία των Βρουσάι, Ανδρούτσου.

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 8' και από 'κει και πέρα όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε γρήγορο ποδόσφαιρο φάνηκε η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Δεν υπήρξε η μεγάλη φάση, όμως, ο Τζοβάρας είχε ένα θέμα στη διαχείριση του αγώνα σφυρίζοντας αχρείαστα αρκετές φορές με αποτέλεσμα να χαλάει το ρυθμό του ματς. Λάθη έκανε ο πρώτος του βοηθός, ο Κουράκης.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 4-0

ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καραϊσκάκης

ΓΚΟΛ: 25' Ρομαό, 34' Φορτούνης, 38' Ανσαριφάρντ, 46' Ανσαριφάρντ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΚΑΡΤΕΣ: 43' Μύγας, 45' Ρομαό, 75' Ρότσα, 81' Μπράβο

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί (76' Σίλβα), Ένχελς, Νικολάου, Χατζισαφί, Ρομαό (57' Μάρτινς), Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι, Μιραλάς (73' Βέργος), Ανσαριφάρντ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μύγας, Μιχάι, Σοάρες, Ρότσα (76' Βασιλούδης), Μπεχαράνο (66' Μπράβο), Τσοκάνης, Ντίας (81' Βακράκος), Φάρλεϊ Ρόζα, Μασουρέκ, Μοράρ.