Η ομάδα τη δουλειά της

Ο Ολυμπιακός ασχολείται σε επίπεδο διοίκησης με τα εκτός γηπέδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο αγωνιστικό δεν «χωράει» αποπροσανατολισμός. 

Η ομάδα τη δουλειά της

Με τις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο εδώ και μερικά χρόνια, ο Ολυμπιακός επιχειρεί να προστατεύσει τα συμφέροντα της ομάδας ενόψει της συνέχειας του φετινού πρωταθλήματος και γενικότερα να δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να μείνει απαθής σε οποιοδήποτε εμπόδιο συνεχίζει να μπαίνει στο δρόμο του προς εξυπηρέτηση συμφερόντων άλλων.

Όσα έχει αναφέρει η πειραϊκή ΠΑΕ στην επιστολή προς την πολιτεία αποτελούν ζητήματα που αφορούν στην ομάδα και στους στόχους της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να εμπλέκεται σε αυτά η ίδια η ομάδα του Ολυμπιακού. Η δουλειά της είναι να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος, κάνοντας αυτό που έχει πετύχει έως τώρα, στο εν τρίτο της κανονικής περιόδου: να ξεπερνά όσα εμπόδια μπαίνουν στο δρόμο της εντός του αγωνιστικού χώρου.

Εάν ο ΠΑΟΚ παίρνει αποτελέσματα με την αξία του ή με βοήθειες και εάν γλιτώνει βαθμούς στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του δεν υπάρχει λόγος αποπροσανατολισμού. Ο φετινός Ολυμπιακός είτε έχει παίξει καλά είτε όχι, καταφέρνει να φτάνει στις νίκες που τον διατηρούν στην κορυφή της βαθμολογίας και του δίνουν το δικαίωμα να σκέφτεται ότι μπορεί να αποσπαστεί περισσότερο κερδίζοντας τον βασικό ανταγωνιστή του σε μερικές εβδομάδες στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εάν ο Ολυμπιακός πρέπει να βάζει μερικά γκολ παραπάνω επειδή του ακυρώνονται αρκετά ή να αντιμετωπίζει ομάδες που παίζουν σκληρά εναντίον του και χαλαρώνουν σε άλλα παιχνίδια, οφείλει να αποδεικνύει την ανωτερότητά του και να κερδίζει. Μπορεί να το κάνει. Εάν οι διαιτητές σφυρίζουν εκνευριστικά στα παιχνίδια του, πρέπει να παραμένει ψύχραιμος και προσηλωμένος στη δική του απόδοση μέσα στο γήπεδο. Όταν ο Ολυμπιακός παίζει καλά, τα παίρνει τα παιχνίδια ό,τι κι αν συμβεί γύρω γύρω. Όταν δεν έχει παίξει καλά, όπως με τον Παναθηναϊκό, έχει απώλειες. Κι όταν κάνει και ο ίδιος λάθη (πέραν της φάσης με τον γκολκίπερ και τον Ελ Αραμπί που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα δεδομένα) και δεν παίζει επιθετικά όπως μπορεί να αγωνιστεί, τότε χάνει βαθμούς όπως συνέβη στο ματς της Ξάνθης.

Ασχέτως, λοιπόν, με τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκησή για την ισονομία σε κάθε επίπεδο του ποδοσφαίρου όπου δεν υπάρχει τέτοια, η ομάδα του Ολυμπιακού καλείται να τα βγάλει όλα αυτά έξω από το μυαλό της και να αξιοποιήσει την ποιότητά της σε κάθε παιχνίδι. Δίχως στο πίσω μέρος του μυαλού να υπάρχει έστω και υποψία πως αν δεν πάρει ένα ματς, θα πάνε οι ευθύνες αλλού. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ενόψει των αγώνων που ακολουθούν και όχι μόνο για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Διότι εμπόδια μπορεί να βρουν περισσότερα σε άλλα ματς. Και είναι υποχρεωμένοι να τα υπερβούν, παντού και πάντοτε...