O Ολυμπιακός, η ΕΠΟ και οι έλεγχοι

Ποιος είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός μέμφεται την ΕΠΟ και έχει να κάνει με την οικονομική διαχείριση. Τι αναφέρει επ' αυτού η επιστολή προς Αυγενάκη.

O Ολυμπιακός, η ΕΠΟ και οι έλεγχοι

Από την πλευρά του Ολυμπιακού είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της ΕΠΟ υπό την τωρινή διοίκησή της, κάτι που εκφράστηκε με κάθε λεπτομέρεια στην επιστολή της πειραϊκής ΠΑΕ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια σχετικά με το οικονομικό σκέλος των όσων αναφέρονται και έχουν να κάνουν με την Ομοσπονδία, αφορά στα χρήματα που εισπράττει από τον ίδιο τον Ολυμπιακό η ΕΠΟ κάθε χρόνο. Και φτάνουν περίπου στο 40% των συνολικών εσόδων της, όπως υποστηρίζουν στην επιστολή τους οι «ερυθρόλευκοι», είτε από τα ποσοστά που δίδονται από πωλήσεις παικτών τους, από τ συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ, από τηλεοπτικά δικαιώματα και από πρόστιμα που πληρώνουν κατά καιρούς και για διάφορους λόγους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού, έχει ζητηθεί εκ μέρους τους από την ΕΠΟ να τους αποδοθεί ένα πόρισμα ελέγχου της διαχείρισης των ποσών που καταβάλλει, εννοείται υπέρ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των εθνικών ομάδων, αλλά η νυν διοίκηση της ΕΠΟ αρνείται πεισματικά κάθε ενημέρωση. Και στον Ολυμπιακό βασίζουν κυρίως σε αυτό την αδιαφάνεια στην ΕΠΟ για την οποία αναφέρθηκαν στην επιστολή τους, πέραν των όσων υποστηρίζουν για τις προσλήψεις με υπέρογκα ποσά κλπ.