Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0: Στην κορυφή με τρίλεπτο ξέσπασμα

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ατρόμητο 2-0 με γκολ των Ποντένσε, Σουντανί έχοντας κορυφαίο τον Μπουχαλάκη, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αβραάμ.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0: Στην κορυφή με τρίλεπτο ξέσπασμα

Προερχόταν από δύο ματς που δεν είχε σκοράρει και ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός είχε απέναντι του τον Ατρόμητο που παραδοσιακά του βάζει δύσκολα στο Καραϊσκάκη και με το 2-0 που επικράτησε πάτησε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Πειραιά σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο μένοντας στο 0-0, αλλά πήρε τη νίκη με ένα τρίλεπτο ξέσπασμα στην επανάληψη και χάρη στα γκολ των Ποντένσε, Σουντανί. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αβραάμ στο 68'. Κορυφαίος του Ολυμπιακού σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο Μποχαλάκης που έφτιαξε και το πρώτο γκολ της ομάδας του.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0: Η αποβολή του Αβραάμ Παπαδόπουλου (vid)

Δεν είχε μεγάλες αλλαγές η ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει να παίξει με Σουντανί και Ελ Αραμπί στην επίθεση και στην άμυνα να επαναφέρει τον Αβραάμ δίπλα στον Σεμέδο, ενώ ο Μασούρας ξεκίνησε αντί του Ραντζέλοβιτς στο ένα άκρο της επίθεσης. Από την άλλη ο Ατρόμητος αν και φαινόταν να έχει παραταχθεί με δύο επιθετικούς τον Νταβιώτη και τον Γιακουμάκη, περισσότερο είχε αμυντικούς προσανατολισμούς. Ταλόσα και Μανούσος έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης της ομάδας του Περιστερίου που προερχόταν από την ήττα με 3-2 από την ΑΕΚ.

Δυνατό ξεκίνημα, αλλά...

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να επιστρέψουν στην κορυφή και είναι γεγονός πως μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 9' ο Μπουχαλάκης πέρασε πολύ ωραία κάθετη στον Τσιμίκα, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Μέγιερι, αλλά ο Ούγγρος απέκρουσε το σουτ. Ο Ολυμπιακός ήταν δραστήριος επιθετικός και στο 10' ο Σουντανί έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ενώ στο 16' σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Αβραάμ. Στο 17' ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον Μέγιερι και από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μέχρι το 25' ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και μάλιστα έδειχνε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση.

Σέντρα και ξανά σέντρα

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Περιστερίου κλείστηκε ακόμα περισσότερο στην άμυνα της. Η εικόνα της δεν είχε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Οι "κυανόλευκοι" περισσότερο πρόσεχαν την άμυνα τους και προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Μέγιερι τους παίκτες του Μαρτίνς. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι γεγονός πως έδειξαν να παγιδεύονται σε αυτό το παιχνίδι και δεν βρήκαν λύσεις να φτιάξουν φάσεις. Ο Ομάρ όποτε βγήκε στην επίθεση δεν είχε σωστές επιλογές με κάκιστες σέντρες, ενώ κάθετο παιχνίδι έκανε και πάλι μόνο ο Μπουχαλάκης. Αν και ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνος και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να μην αλλάζει. Ο Ολυμπιακός από το 25' και μετά προσπάθησε να απειλήσει με σέντρες που τις καθάρισαν όλες οι Γούτας, Ρισβάνης.

Από ένα σημείο και μετά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε να εγκλωβίζεται παίζοντας με σέντρες κυρίως και να μην μπορεί να κάνει φάσεις. Στο ξεκίνημα της επανάληψης το σκηνικό δεν άλλαξε με τους Πειραιώτες να είναι αυτοί που είχαν την κατοχή και τον Ατρόμητο να παίζει στο μισό γήπεδο. Ο Μαρτίνς θέλοντας να βρει διαδρόμους στην καλή οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων έβαλε στο 56' τον Λοβέρα αντί του Μασούρα. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να κάνουν σέντρες με τον Μέγιερι να τις καθαρίζει εύκολα και χωρίς να αισθάνεται πίεση.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0: Τα γκολ των Ποντένσε και Σουντανί (vids)

Ξέσπασε και ήταν αρκετό

Ένα τρίλεπτο ξέσπασμα, όμως, ήταν αρκετό για να πάρει ο Ολυμπιακός το ματς. Στο 60' ο κορυφαίος της ομάδας του Πειραιά, Μπουχαλάκης πέρασε κάθετη πάσα στον Ποντένσε και εκείνος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μέγιερι για το 1-0. Η ψυχολογία άλλαξε και στο 62' ο Τσιμίκας βρήκε ωραία τον Ελ Αραμπί, ο οποίος γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Σουντανί που με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι για το 2-0. Κάπου εκεί φάνηκε να "κλειδώνει" το παιχνίδι ο Ολυμπιακός.

Παρόλα αυτά το ματς απέκτησε άλλο ενδιαφέρον στο 68' όταν ο Αβραάμ ανέτρεψε τον Γιακουμάκη που έβγαινε μόνος με τον Σα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Σκουλά. Ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες από εκείνο το σημείο και με τον Μαρτίνς να "θυσιάζει" τον Ελ Αραμπί για να βάλει στο γήπεδο τον Μεριά. Στον χρόνο που απέμενε ο Ατρόμητος επιχείρησε με ανορθόδοξο τρόπο να επιτεθεί . Το ματς έγινε σκληρό με τα δυνατά μαρκαρίσματα να δίνουν και να παίρνουν, ενώ ο Σκουλάς σε αυτό το σημείο ξεκίνησε να τιμωρεί το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε το 2-0, επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 60' Ποντένσε, 62' Σουντανί

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: 40' Παπαδόπουλος, 75' Γαρουφαλιάς, 80' Νάτσος, 87' Κατράνης, 90' Χαρίσης

Κόκκινη: 68' Παπαδόπουλος

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (56' Λοβέρα), Σουντανί (81' Γκερέρο), Ελ Αραμπί (70' Μεριά)

Ατρόμητος: Μέγιερι, Γούτας, Χαρίσης, Γαρουφαλιάς, Γκάλο, Ταλόσα (76' Ενσικουλού), Κατράνης, Μανούσος (82' Ρόσα), Νταβιώτης (70' Νάτσος), Ρισβάνης, Γιακουμάκης.