Άρης - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Δια χειρός Τσιλιγγίρη (highlights)

O Άρης που έπαιζε στο τέλος με δέκα, νίκησε δύσκολα τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Άρης - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Δια χειρός Τσιλιγγίρη (highlights)

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη. Μόλις στο 5' κι έπειτα από κόρνερ του Χαβιέ Ματίγια, ο Λούκας Σάσα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να σταματάει δύο φορές τον Νικολά Ντιγκινί, στο 13' και το 26'. Η τρίτη φορά ήταν και η «φαρμακερή» για τον Γάλλο φορ: ο Λίντσεϊ Ρόουζ έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και τροφοδότησε τον Ντιγκινί για το 2-0 στο 34'! Οι Αρκάδες αντέδρασαν και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1 στο 42' με κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ.

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Τα highlights του αγώνα

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αστέρας, με ορμή μετά τη μείωση του σκορ, πίεσε τους γηπεδούχους. Έχασε, μάλιστα, δύο σημαντικές ευκαιρίες, αρχικά με τον Χερόνιμο Μπαράλες κι εν συνεχεία με τον Χρήστο Τασουλή - εξαιρετική η επέμβαση του Φαμπιάν Έμαν στη δεύτερη περίπτωση.

Ωστόσο, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Αυστριακός τερματοφύλακας του Άρη έκανε λανθασμένη εκτίμηση της φάσης, έπιασε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα να αποβληθεί! Ο νεαρός Απόστολος Τσιλιγγίρης πέρασε στη θέση του, σώζοντας μάλιστα την εστία του σε φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ, κρατώντας τη νίκη για τον Άρη και τα παράπονα για τους φιλοξενούμενους.

MIΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1
Σκόρερ: 5΄ Σάσα, 34΄Ντιγκινί - 41΄ Φερνάντεθ
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κάρτες: Ντιγκινί, Ιντέγε- Ματρικάρντι, Μπαράλες, Βαλιέντε

Συνθέσεις
ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Ματίγια, Σάσα, Ντιγκινί (90’ Τσιλιγγίρης), Γκάμα (71’ Μπα), Ιντέγε, Φετφατζίδης (79’ Τόνσο)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι (28΄Μπόρχα Φερνάντεθ), Τασούλης, Σουάρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (57’ Σαντόνια), Καπίγια, Φερνάντεθ, Λ. Φερνάντεθ Μ. (64’ Τορετσίγιας), Μπαράλες

To γκολ του Μπάσα (1-0)

Το γκολ του Ντιγκινί (2-0)

Το γκολ του Φερνάντεθ (2-1)