Μαρτίνς: «Κερδίσαμε αρκετά με Μπάγερν, θα δείτε αλλαγές με Ατρόμητο»

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για την «επόμενη μέρα» της ομάδας του μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Ξάνθη και Μόναχο, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις των Βαλμπουενά, Σισέ και Λάζαρου.

Μαρτίνς: «Κερδίσαμε αρκετά με Μπάγερν, θα δείτε αλλαγές με Ατρόμητο»

Στα κανάλια «Novasports» παραχώρησε συνέντευξη ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, για την εμπειρία της «Allianz Arena», για τους Βαλμπουενά, Σισέ και Λάζαρο, αλλά και τις αλλαγές που ετοιμάζει στο ματς με τους Περιστεριώτες.

Αναλυτικά:

Για το τι δίδαξε τον Ολυμπιακό το ταξίδι στο Μόναχο: «Από μόνο του το ταξίδι στην Γερμανία και όταν παίζεις με την Μπάγερν αποτελεί μεγάλη εμπειρία, ακόμα κι αν χάσεις. Μάθαμε πολλά πράγματα από αυτό το ματς. Κερδίσαμε επίσης αρκετά. Το ομαδικό μας πνεύμα λειτούργησε τέλεια, η αυτοθυσία των παικτών επίσης φάνηκε και γενικότερα ήταν μία εμπειρία από την οποία μόνο να μάθεις μπορείς. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Αντιμετωπίσαμε μία Μπάγερν που ήταν σε εξαιρετική μέρα και για οποιονδήποτε αντίπαλό της θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Εμείς κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Μπορούμε να σκεφτούμε ότι αντιμετωπίσαμε μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, αν σκεφτούμε τα αποτελέσματα της τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ λίγα τα ματς που έχει χάσει. Κρατάμε τη φανταστική εμπειρία από την οποία έχουμε μάθει πολλά για να τα κρατήσουμε για το μέλλον».

Για το αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ήταν απολύτως καλά οι Φορτούνης και Βαλμπουενά: «Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με αυτά που έχουμε. Είχαμε τον Σα σε εξαιρετική μέρα, αλλά νομίζω τακτικά η ικανότητά μας δεν ήταν κακή. Αντιμετωπίσαμε με αξιοπρέπεια την Μπάγερν. Φυσικά είχαμε προβλήματα γιατί όποιος παίζει με την Μπάγερν έχει προβλήματα. Αυτά τα δύο παιδιά ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας γιατί είναι ποιοτικοί. Είναι δύσκολο όμως να την αντιμετωπίσεις και το είδαμε με την Τότεναμ».

Για το γεγονός ότι δεν σκόραρε σε Ξάνθη και Μόναχο: «Προβληματίζει οποιαδήποτε στιγμή όταν δεν βάζει γκολ η ομάδα και πολύ περισσότερο όταν δεν κερδίζει. Σε αυτά τα δύο δεν το καταφέραμε. Τώρα αλλάζουμε σελίδα. Αύριο αντιμετωπίζουμε έναν άλλο αντίπαλο. Είμαστε πανέτοιμοι να δείξουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε στα προηγούμενα ματς. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί και δημιουργικοί με τον κόσμο στο πλευρό μας. Μπροστά στο κοινό αυτό θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο, κερδίζοντας το παιχνίδι. Θέλουμε να είμαστε πολύ καλύτερα και βελτιωμένοι στην τελευταία μπάλα μέσα στην περιοχή και στα τελευταία 20 μέτρα. Αυτό δεν το καταφέραμε με την Ξάνθη. Με την Μπάγερν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Σε σχέση με την Ξάνθη να είμαστε πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί μέσα στην περιοχή».

Για το ότι πέρσι είχε εντυπωσιακά νούμερα στην επίθεση και φέτος έχει πολύ καλή άμυνα: «Πέρσι αυτή την εποχή έχει συσσώρευση παιχνιδιών και ταξιδιών. Σίγουρα θα λείπει η φρεσκάδα στην επίθεσή μας. Στο δεύτερο γύρο διορθώθηκε η κατάσταση, είχαμε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και διαχειριστήκαμε καλύτερα το πρόγραμμά μας. Έχουμε καλύτερο έλεγχο φέτος σε σχέση με πέρσι. Δεν ρισκάρουμε τόσο πολύ, είμαστε πιο ολοκληρωμένη ομάδα με καλύτερη άμυνα. Και φέτος έχουμε πολλά ταξίδια και ίσως κούραση. Όμως πιστεύω ότι αυτό θα στρώσει και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό τρόπο όπως και πέρσι που ήμασταν πιο αποτελεσματικοί».

Για την κατάσταση του Βαλμπουενά: «Θα εκτιμηθεί η κατάστασή του. Θέλουμε να τον δούμε και στην σημερινή προπόνηση και θα αναλύσουμε τα δεδομένα. Αύριο θα παίξουν οι καλύτεροι δυνατοί για να αντιμετωπίσουν έναν δύσκολο αντίπαλο. Θέλουμε οι παίκτες να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων του αγώνα. Να παίξουμε ποιοτικά, να πάρουμε το αποτέλεσμα, να παραμείνουμε στην κορυφή, να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια με ποιότητα μπροστά στον κόσμο μας. Αυτό θα είναι το κριτήριο των επιλογών μας στο αυριανό ματς».

Για τον Ατρόμητο και τον Ανδρούτσο: «Ο Ανδρούτσος χρειαζόταν παιχνίδια. Είχε τις ευκαιρίες του στον Ολυμπιακό, αλλά όχι όσες εκείνος χρειαζόταν για να διατηρήσει το πολύ καλό επίπεδό του. Ήθελε σταθερότητα και περισσότερες συμμετοχές και του χρειαζόταν αυτό που έγινε. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον βλέπω να προοδεύει. Τα παιχνίδια τον βοηθούν να αποδίδει όλο και καλύτερα. Πάντα είναι στο μυαλό μας για το άμεσο μέλλον και που θα μας βοηθήσει επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό. Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα με ποιότητα. Δεν ξεκίνησε καλά, είχε πολλές υποχρεώσεις στην Ευρώπη, όμως στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό και δείχνει ότι είναι η ομάδα που όλοι γνωρίζουμε και διεκδικεί καλά αποτελέσματα».

Για το αν θα έχει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Σε σχέση με την Μπάγερν κάποιες αλλαγές θα δείτε. Επιλέγονται όσοι είναι πιο κατάλληλοι για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με τον Ατρόμητο. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που υπάρχει κούραση. Σε γενικές γραμμές υπάρχει και η στρατηγική βάσει των χαρακτηριστικών των παικτών. Θα δείτε πάντως αλλαγές σε σχέση με την Μπάγερν».

Για την επιστροφή του Λάζαρου και του Σισέ: «Την Πέμπτη προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα. Εξαρτάται η επιστροφή του από εκείνον. Είναι ένας παίκτης που θα πρέπει να προσέχει, όχι γιατί είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά επειδή ακολούθησε και ένας μυικός τραυματισμός. Τώρα είναι καλά και δεν πρέπει να ρισκάρουμε. Δεν μπορώ να σας πω αν θα είναι σε δύο εβδομάδες, τρεις εβδομάδες ή σε έναν μήνα. Εξαρτάται από τις απαντήσεις που θα δώσει εκείνος στην καθημερινότητά του. Θέλουμε να προσέχουμε πολύ γιατί έχει περάσει σοβαρά χειρουργεία στο ίδιο πόδι και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε κάποια προβλήματα. Ο Σισέ δεν προπονείται με την ομάδα και περιμένουμε την άδεια του ιατρικού τιμ για να ξαναπροπονηθεί μαζί μας».