Τον Αναστασίου δεν τον υποτιμάς

Μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει σε «κόντρα» με τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Αναστασίου και είχε πάντα έντονες στιγμές εναντίον των «ερυθρόλευκων»

Τον Αναστασίου δεν τον υποτιμάς

Δεν εννοώ το κουτάκι και τα δεμένα κεφάλια. Με τον Γιάννη Αναστασίου αντίπαλο, ο Ολυμπιακός γνώρισε μία από τις πιο βαριές ήττες του στο «Καραϊσκάκης» σε ολόκληρη την ιστορία του, εκείνο το 0-3 από τον Παναθηναϊκό το 2014. Έστω και από το σοκ όλων στην ομάδα στη διάρκεια του αγώνα από την ιστορία με τον Ολαϊτάν ή το χαμένο πέναλτι του Τσόρι.

Αλλά και τα υπόλοιπα ματς που είχε ως προπονητής του Παναθηναϊκού ο 46χρονος τεχνικός με αντίπαλο τον Ολυμπιακό δεν ήταν από εκείνα που μπορούν να ξεχαστούν. Ούτε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» μέσα στη Λεωφόρο με το γκολ-μαχαιριά του Μήτρογλου στο 90' από την μπαλιά του Φουστέρ. Ούτε το 1-0 στο Φάληρο με το γκολ του Αυλωνίτη (και το χαμένο πέναλτι του Μήτρογλου με τον Στιλ προς το τέλος) τον Οκτώβρη του 2014. Και βέβαια την ήττα του Ολυμπιακού στο γήπεδο του Παναθηναϊκού με 2-1, στο τελευταίο ραντεβού του Αναστασίου με τους Πειραιώτες τον Φλεβάρη του 2015, με το αυτογκόλ του Μαζουακού, το δεύτερο από τον Πέτριτς και τη μείωση του σκορ από τον Τσόρι στο τέλος.

Φυσικά άλλο μέγεθος ο Παναθηναϊκός, ειδικά εκείνων των χρόνων, άλλο ο Ατρόμητος. Ωστόσο ο Αναστασίου είναι ένας καλός προπονητής, με σημαντική εμπειρία και από το εξωτερικό και παρά τα προβλήματα που σε αρκετές περιπτώσεις έχει αντιμετωπίσει στη φετινή συνεργασία του με τον Ατρόμητο, είναι πάντοτε ανταγωνιστικός. Ειδικά στα ματς που δίνει εκτός έδρας, καθώς το καλοκαίρι δεν έχασε σε κανένα ευρωπαϊκό (νίκησε την Ντουνάιτσκα και πήρε 0-0 από την Λέγκια στην Βαρσοβία), ενώ στο πρωτάθλημα νίκησε στο Βόλο με ανατροπή, έφερε ισοπαλία στην Λαμία και έχασε στις λεπτομέρειες από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ενώ με την ΑΕΚ ηττήθηκε ξεκάθαρα από παιδαριώδη λάθη του γκολκίπερ και της άμυνας. Ενώ σκοράρει σε κάθε ματς στο πρωτάθλημα, πλην της εντός έδρας ήττας του από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Ατρόμητο λόγω των συνθηκών (προέρχεται από δύο σερί ματς χωρίς γκολ για πρώτη φορά επί Μαρτίνς), θέλει οπωσδήποτε να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει στην κορυφή, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να ξεχαστεί ότι ο Αναστασίου έχει πάντα τον τρόπο να τον προβληματίζει και ενίοτε να τον κερδίζει.