Μία είναι η λύση για τον Ολυμπιακό

Όσο ο ΠΑΟΚ μένει αήττητος στις... παρατάσεις, για τον Ολυμπιακό δεν φτάνει να είναι αήττητος για να στεφθεί πρωταθλητής. Νίκες θέλει.

Μία είναι η λύση για τον Ολυμπιακό

Ήταν ακόμη μία αγωνιστική στην οποία κυριάρχησαν οι αποφάσεις των διαιτητών, παρά το γεγονός ότι συνέβησαν πολλά αξιοσημείωτα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Όπως η εκπληκτική απόδοση του τρελο-Ουάρντα στη Λάρισα, τα λάθη του καλού αλλά άπειρου γκολκίπερ του Ατρόμητου που ανέδειξαν και την αξία του Ολιβέιρα της ΑΕΚ, ο οποίος στην αρχή δεν είχε δείξει τίποτα αλλά και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, το οξυγόνο που δείχνει να έχει ακόμη ο Πανιώνιος, η αγωνιστική ανισορροπία του Παναθηναϊκού που στην έδρα του είναι άυλος και μακριά από αυτή πολύ ισχυρός.

Όμως τα πρόσωπα ήταν για μία ακόμη φορά ο Διαμαντόπουλος με τον Ζαχαριάδη στην Ξάνθη, ο Σλοβένος με τον Τζήλο στην Τούμπα. Aυτοί διαμόρφωσαν καταστάσεις και έκριναν αποτελέσματα, εκείνοι είχαν αποφάσεις που έφεραν τις ισοπαλίες με τις οποίες δεν άλλαξε τελικά κάτι στην κορυφή της βαθμολογίας, παρά μόνο κέρδισε κάποιο από το χαμένο έδαφος η ΑΕΚ που θεωρητικά ελπίζει ακόμη ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό οι καθυστερήσεις που κράτησε ο Βίντσιτς μέχρι να δώσει το «τραβηγμένο από τα μαλλιά» πέναλτι έχουν γίνει viral, αφού κάποιοι - ακόμη και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές - περιμένουν μήπως γίνει το…3-2.

Στην Ξάνθη ο Διαμαντόπουλος με τον Ζαχαριάδη δεν συναποφάσισαν για πέναλτι στη φάση με τον Ελ Αραμπί και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, κάνοντας γενικά στην άκρη το VAR για πρώτη ίσως φορά από τότε που χρησιμοποιήθηκε η νέα τεχνολογία. Τόσο σίγουροι ήταν για όσα έβλεπαν. Κομπιούτερ.

Για να μην το πολυκουράζουμε με τα γνωστά της εξυγίανσης, τη διαιτησία υπό τον Περέιρα και τα ιδιοκτησιακά. Ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει μόνο ένα δρόμο. Να δείχνει την ανωτερότητά του στο γήπεδο εμπράκτως. Να κάνει ευκαιρίες και να τις αξιοποιεί. Να συνεχίσει να μη δέχεται εύκολα γκολ. Και να πετυχαίνει πιο εύκολα, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου - πέραν των εμποδίων που του βάζουν - δεν είναι κι ο ίδιος όπως πρέπει να είναι με ευθύνες και του προπονητή και των παικτών του.

Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα εξαρτάται απολύτως αποκλειστικά από τον Ολυμπιακό διότι απλά είναι η καλύτερη ομάδα. Κι επειδή έχει όντως πολλά εμπόδια να υπερπηδήσει σε κάθε αγώνα, ας φροντίσει να μη βάζει κι ο ίδιος στον εαυτό του πρόσθετα…