Ολυμπιακός: Αυτό το «κάτι» που λείπει από τον Ομάρ

Ο υπερπολύτιμος Ελαμπντελαουί και η διαφορά στο παιχνίδι του σε σχέση με την περασμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Αυτό το «κάτι» που λείπει από τον Ομάρ

Από τα 18 παιχνίδια που έχει παίξει ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν έχει αγωνιστεί μόνο σε ένα. Ο Νορβηγός μπακ δεν έπαιξε μόνο στο εντός έδρας με τον ΟΦΗ, διότι μόλις είχε επιστρέψει από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα. Στην ενδεκάδα δεν ήταν και στον αγώνα του Βελιγραδίου, αλλά ως αλλαγή είχε αγωνιστεί για έντεκα λεπτά.

Σε όλα τα υπόλοιπα ο Ομάρ έχει παίξει ενενήντα λεπτά. Δεν υπάρχει δηλαδή παιχνίδι που να έχει ξεκινήσει βασικός ο Ελαμπντελαουί και να έχει γίνει αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνς. Χωρίς αμφιβολία είναι μία από τις κολόνες του Ολυμπιακού. Είναι ένας παίκτης που ποντάρει πολλά πάνω του ο Πορτογάλος τεχνικός και τον θεωρεί πολύ σημαντικό. Είναι ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά και ένας παίκτης με μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι.

Ο 27χρονος μπακ, πάντως έχει αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Είναι πιο μετρημένος και προσεκτικός στις κούρσες του. Ναι μεν βγαίνει στην επίθεση και βοηθάει στην ανάπτυξη, αλλά όχι όπως το έκανε πέρσι.

Και είναι γεγονός πως υπάρχει μία σημαντική διαφορά με τον Ελαμπντελαουί της περασμένης σεζόν. Ο Νορβηγός εκτός από το ότι ήταν πολύ χρήσιμος στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν είχε καθοριστικό ρόλο και στην επίθεση. Τελείωσε την περασμένη σεζόν με πέντε γκολ και επτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, αριθμοί που επιβεβαιώνουν τη δουλειά που έκανε ο Ομάρ.

Φυσικά και αυτό δεν σημαίνει πως φέτος δεν είναι χρήσιμος, αλλά έχει αλλάξει το στυλ του παιχνιδιού του και παράλληλα και κάποια πράγματα δεν του βγαίνουν. Όπως στο παιχνίδι με τη Ξάνθη που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εκδήλωσε αρκετές επιθέσεις από τα άκρα ο Ομάρ δεν κατάφερε να έχει κάποια καλή σέντρα ή μεταβίβαση, χωρίς όμως να είναι αρνητικός. Είναι αυτό το κάτι παραπάνω που λείπει από το παιχνίδι του και ειδικά σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.