Ραμίρεθ: «Το ποδόσφαιρο ανήκει στους ποδοσφαιριστές»

Ο προπονητής της Ξάνθης έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Ραμίρεθ: «Το ποδόσφαιρο ανήκει στους ποδοσφαιριστές»

Ικανοποιημένος ήταν ο προπονητής της Ξάνθης, Κίκο Ραμίρεθ με την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός της θρακιώτικης ομάδας παραδέχτηκε επίσης πως η ομάδα του δεν έκανε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κίκο Ραμίρεθ στη συνέντευξη Τύπου…

Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αντιμετωπίσαμε μία από τις μεγάλες ομάδες. Ήρθαν με την ίδια ενδεκάδα που παίζουν, ακόμα και στις μεγάλες διοργανώσεις όπως το Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς είχαμε μία εβδομάδα που δουλεύαμε για ποια ενδεκάδα έπρεπε να κατεβάσουμε. Είχαμε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής όπως με τον Μαλεζά και τον Μπαριέντος. Χρειαστήκαμε να δώσουμε πολλά λεπτά παιχνιδιού στον Σόσα. Ωστόσο, η ομάδα έπαιξε πολύ σωστά και τακτικά, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Δεν έχουμε δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά πιστεύω ότι αν ο Εντουάρντο είχε σκοράρει, τότε θα μιλάγαμε για μία μεγάλη νίκη. Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα. Η δική μου άποψη είναι ότι το ποδόσφαιρο ανήκει στους ποδοσφαιριστές. Όλη την εβδομάδα μίλησαν αρκετοί. Εκτιμώ τον αγώνα που έδωσαν σήμερα.

Θεωρείτε ότι σήμερα ήταν το καλύτερο παιχνίδι της αμυντικής τετράδας, η οποία δούλεψε πολύ και κατέθεσε την ψυχή της;

Παίξαμε το ίδιο καλά και με την ΑΕΚ, αλλά σε κάποια ματς έφταιξε το γεγονός ότι δεχτήκαμε γκολ και κατά συνέπεια άλλαζε όλη η ψυχολογία.

Ο Σόσα βγήκε λόγω τραυματισμού;

Πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του Σόσα. Δεν άντεχε άλλο να παίξει. Απέδωσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Φοβηθήκατε το παιχνίδι;

Εχουμε μελετήσει πολύ καλά τον αγώνα. Δεν έχω κοιμηθεί για μέρες για αυτόν τον λόγο. Αντιμετωπίσαμε πολύ σωστά τον αντίπαλο και αυτό φάνηκε στην πορεία. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι το παλεύουμε όλοι μας. Με τον Άρη δεν έγινε κάτι αντίστοιχο λόγω του γκολ στην αρχή. Κι όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στο προηγούμενο αγώνα.

Στα προηγούμενα ματς έγιναν πολλά λάθη, ενώ σήμερα δεν είδαμε λάθη στην άμυνα. Πού οφείλεται η μεταμόρφωση;

Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο πολλές ώρες και αυτό βοήθησε την αμυντική γραμμή και ήμασταν συγκεντρωμένοι.

Όσο περνούσε η ώρα, βλέπαμε να βάζετε πιο επιθετικούς παίκτες στο ματς. Πού σκόπευαν αυτές οι αλλαγές;

Θέλαμε να δώσουμε λίγο περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι και για αυτό βάλαμε πιο επιθετικούς παίκτες. Προσπαθήσαμε στα τελευταία λεπτά να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο.