Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0: Αιχμάλωτος στα Πηγάδια (highlights)

Παρά την ανωτερότητα του και την κατοχή της μπάλας ο Ολυμπιακός δεν είχε το κάτι παραπάνω για να σκοράρει και να πάρει τη νίκη με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 με τη Ξάνθη.

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0: Αιχμάλωτος στα Πηγάδια (highlights)

Την κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στη Ξάνθη συνέχισε ο Ολυμπιακός που έμεινε στο 0-0 στη Θράκη. Η ομάδα του Πειραιά αν και είχε υπεροχή στο γήπεδο και πίεζε τη Ξάνθη δεν βρήκε το αντίδοτο στην καλά οργανωμένη άμυνα και άφησε δύο βαθμούς στα Πηγάδια. Ο Ολυμπιακός δεν είχε το κάτι παραπάνω που απαιτούνταν στη Θράκη για να πάρει το ματς και να φύγει με τη νίκη από μία δύσκολη έδρα. Ήταν προβλέψιμος στο παιχνίδι του και είχε αρκετούς ποδοσφαιριστές κάτω του μετρίου. Έτσι η ομάδα του μεγάλου λιμανιού για τέταρτο σερί ματς στη Ξάνθη δεν μπόρεσε να νικήσει.

Όπως με την ΑΕΚ

Ακριβώς την ίδια ενδεκάδα και τον σχηματισμό που είχε παρατάξει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ επέλεξε και για τον αγώνα με τη Ξάνθη ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έκανε αλλαγές και έπαιξε με 4-3-3 κόντρα στη θρακιώτικη ομάδα. Το συγκεκριμένο σχήμα του βγήκε με την ΑΕΚ και το εμπιστεύτηκε έτσι και στα Πηγάδια. Με 4-3-3 παρατάχθηκε και η Ξάνθη από την πλευρά της, αλλά με τελείως διαφορετική λογική από αυτή του Ολυμπιακού. Πρώτο μέλημα των γηπεδούχων ήταν η άμυνα τους και όχι η επίθεση.

Οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στο γήπεδο πατούσαν πιο γερά και από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξαν διάθεση για να πάρουν τον έλεγχο του ματς. Δεν ήταν και δύσκολο να συμβεί αυτό, αφού η Ξάνθη δεν είχε βλέψεις να βγει στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή και ειδικά από τα άκρα δημιουργούσε καταστάσεις. Οι δύο του μπακ Τσιμίκας και Ελαμπντελαουί ουκ ολίγες φορές έκαναν σέντρες από τα πλάγια, αλλά δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Μία καλή σέντρα που πήρε στο 24’ ο Ελ Αραμπί από τον Τσιμίκα δεν μπόρεσε να τη μετατρέψει σε γκολ.

Στο μισό γήπεδο το ματς

Στο πρώτο μισάωρο ο Ολυμπιακός με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο δεν επέτρεπε στους θρακιώτες να κρατήσουν τη μπάλα και να την κυκλοφορήσουν. Έκαναν εύκολα κλεψίματα και με ευκολία έφταναν και στην περιοχή της Ξάνθης. Παρά την πολυπρόσωπη άμυνα, ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα, όμως κάτι του έλειπε. Μπορεί να είχε αρκετές τελικές, αλλά η καλύτερη του στιγμή ήταν αυτή στο 24’. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν το κάτι παραπάνω για να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Έλειπε η τελική πάσα και η έμπνευση που θα άνοιγε την καλά οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν… ξεμύτισε από το μισό γήπεδο και είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχε καν τελική προσπάθεια.

Ίδιο σκηνικό, μόνο ο Μπουχαλάκης κάθετα

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο. Έψαχνε τρόπο για να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Αμπάντ. Οι επιλογές του ήταν συγκεκριμένες. Από τα άκρα επιχειρούσε να κάνει τη δουλειά ο Ολυμπιακός πότε με τον Τσιμίκα και πότε με τον Ομάρ. Ο πρώτος είχε κάποιες καλές σέντρες, όμως από τον Ολυμπιακό έλειπε το κάθετο παιχνίδι. Ο Μπουχαλάκης ήταν ο μοναδικός που πέρασε κάποιες κάθετες πάσες, αλλά χωρίς να γίνει η μεγάλη φάση.

Η εικόνα του αγώνα ήταν μονότονη, αφού παιζόταν στο μισό γήπεδο, αλλά από το 65΄και μετά η Ξάνθη έδειξε τις αρετές της και στις κόντρα επιθέσεις. Η ομάδα της Θράκης κυρίως με τον Ντε Αμορίμ και τον Φοσέ να βγαίνουν ταχύτητα στην επίθεση όταν έβρισκαν χώρο. Από τον Ολυμπιακό έλειπε η μεγάλη ευκαιρία έχοντας σε κακή βραδιά τον Καμαρά, τον Ποντένσε που το πάλευε, αλλά του έλειπε το κάτι παραπάνω. Καθοριστικός για το παιχνίδι ήταν και ο πορτιέρε της Ξάνθης, ο Αμπάντ, ο οποίος καθάρισε όλες τις φάσεις στον αέρα. Πολύ καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 75’ με τον Ομάρ να κάνει τη σέντρα, τον Γκερέρο την κεφαλιά και τον Αμπάντ να μπλοκάρει. Οι Πειραιώτες αν και είχαν την υπεροχή τους έλειπε η μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαρτίνς έριξε στο τελευταίο δεκάλεπτο και τον Βαλμπουενά αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει το γκολ παρά την υπεροχή του στο γήπεδο.

Μικρογραφία

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Σκόρερ:-

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 69’ Μασούρας, 70’ Αβραάμ, 85’ Τσιμίκας, 90+1 Αμπάντ, 90+4 Λισγάρας

Συνθέσεις:

Ξάνθη: Άμπαντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80’ Ντιρεστάμ), Μουλέν (68’ Τεσέιρα), Τερκί, Ντε Αμορίμ, Τζουρίτσκοβιτς (59’ Φοσέ), Στάρτζεον, Κοβάτσεβιτς

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε. Μπουχαλάκης, Καμαρά (65’ Μασούρας), Ποντένσε (83’ Βαλμπουενά), Σουντανί (65’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί.