Η νέα «τριάδα» του Μαρτίνς

Το rotation του Πέδρο Μαρτίνς στις εβδομάδες με ευρωπαϊκά ματς είχε προβλήματα. Την τελευταία φορά διορθώθηκε και τώρα μπαίνει σε μια νέα δοκιμασία, με συγκεκριμένους στόχους.

Η νέα «τριάδα» του Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός είναι φέτος υποχρεωμένος από την προτεραιότητα που ο ίδιος έχει βάλει στους στόχους του, να φροντίζει ώστε να μην υπάρχουν απώλειες στις εβδομάδες των τριών αγώνων. Όταν ενδιάμεσα στις αγωνιστικές του πρωταθλήματος υπάρχουν και αναμετρήσεις του Champions League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να ρισκάρει το παραμικρό όσον αφορά στα προσδοκώμενα τρίποντα στην Superleague, αλλά και με την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας να είναι όσο καλύτερη γίνεται.

Μέχρι στιγμής στις πρώτες τριάδες δεν τα είχε καταφέρει καλά. Μετά την έξοχη εμφάνιση και το αποτέλεσμα με την Τότεναμ, ο περίπου ίδιος Ολυμπιακός είχε την βαθμολογική απώλεια στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό λίγες μέρες αργότερα.

Στη συνέχεια, η ομάδα που είχε πολλούς βασικούς νίκησε την Λαμία, με τις μαζεμένες αλλαγές στο Βελιγράδι έχασε 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα σε ένα καθοριστικό ματς για την τρίτη θέση στον όμιλο, ενώ αμέσως μετά πήγε στην Θεσσαλονίκη και επικράτησε του Άρη σε ένα πολύ δύσκολο και επίσης καθοριστικό, αλλά για το πρωτάθλημα, παιχνίδι.

Στην τρίτη εβδομάδα τριάδας αγώνων, τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ. Ασχέτως αν δεν ήρθε το αποτέλεσμα στην υπερπροσπάθεια με την Μπάγερν. Ο Ολυμπιακός πήρε τις νίκες με ΟΦΗ και ΑΕΚ, ενώ έπαιξε πολύ καλά με τους Βαυαρούς.

Και το rotation του Μαρτίνς ήταν περίπου υποδειγματικό. Σε λίγες μέρες ακολουθεί η επόμενη σειρά των αναμετρήσεων σε διπλό ταμπλό. Η Ξάνθη εκτός έδρας, η Μπάγερν στο Μόναχο, ο Ατρόμητος στο Φάληρο. Κι εδώ ο Πορτογάλος ετοιμάζεται για τα...«κουμάντα» του. Με βασικό στόχο να μη χάσει το παραμικρό στα ελληνικά παιχνίδια και να κερδίσει ό,τι περισσότερο γίνεται - έστω και σε εντυπώσεις και απόδοση - στην Allianz Arena.

Φαντάζομαι πως στο μυαλό του Πορτογάλου προπονητή, το βασικό είναι να πάρει η ομάδα τη νίκη στην Ξάνθη. Σε ένα παιχνίδι μεγάλης δυσκολίας και «ειδικών συνθηκών». Και θα κοιτάξει για τον τρόπο που θα διαχειριστεί την κατάσταση μετά τον αγώνα του Μονάχου, στον οποίο... όλοι θα θέλουν να παίξουν γιατί τέτοια ματς δεν χάνονται και γιατί το Μόναχο θα είναι γεμάτο με σκάουτ από παντού. Για τον Μαρτίνς θα στοιχημάτιζα ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό της επόμενης Κυριακής, εναντίον του Ατρόμητου.

Μετά από δύο παιχνίδια υψηλής έντασης, σε ένα πιο εύκολο και εντός έδρας, αλλά με «παγίδες» που θα πρέπει να αποφευχθούν. Και η διαχείριση της ενδεκάδας, θα έχει κατάληξη να είναι ο Ολυμπιακός σωματικά και πνευματικά ικανός να μην την «πατήσει» εκεί που δεν το περιμένει.