Μασούρας με... σημασία κόντρα στην ΑΕΚ

Η πίεση και τα τρεξίματα του Γιώργου Μασούρα με την Μπάγερν μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τα γκολ με... κεφαλιές του διεθνούς άσου στην «Ένωση».

Μασούρας με... σημασία κόντρα στην ΑΕΚ

Υπήρξαν στιγμές στο πρόσφατο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν για το Champions League που χαιρόσουν να βλέπεις τον Γιώργο Μασούρα. Κι όχι μόνο στο παραγωγικό παιχνίδι και στις συνεργασίες με τον Τσιμίκα, αλλά στον τρόπο που πίεζε τους αμυντικούς των Βαυαρών, τον Κίμιχ και τους υπόλοιπους, φτάνοντας πολλές φορές με σπριντ μια... ανάσα από τον Νόιερ για να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθος στο διώξιμο του Γερμανού γκολκίπερ.

Ο Μασούρας μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ εφόσον φυσικά αποφύγει κάποια λάθη που έκανε στο ματς με την Μπάγερν και που γενικώς κάνει στα ματς του Ολυμπιακού, αλλά και εάν έχει αυτή τη μεγάλη διάθεση και τις δυνάμεις να παίξει στο ελληνικό ντέρμπι όπως έπαιξε στο ευρωπαϊκό πολύ μεγάλο παιχνίδι της περασμένης Τρίτης.

Πιέζοντας τον Μπακάκη από την πλευρά του, αλλά και μαρκάροντας σωστά στα ανεβάσματα του διεθνούς μπακ της ΑΕΚ. Όπως και παίρνοντας καλές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή για να εκμεταλλευτεί την πίεση που θα ασκεί ο Ολυμπιακός στην ΑΕΚ και τις ευκαιρίες που θα τις δημιουργήσει.

Με καλά τελειώματα, αλλά και έξυπνες ομαδικές ενέργειες όπως η απόλυτη ομαδικότητα που έδειξε στο γκολ επί του ΟΦΗ το οποίο ακυρώθηκε, όταν βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον γκολκίπερ, όμως είδε τον Γκερέρο σε ακόμη καλύτερη θέση με άδεια εστία και του πάσαρε την μπάλα.

Μετράει και η παράδοση σε τέτοιες περιπτώσεις και ο Μασούρας έχει σκοράρει εναντίον όλων των μεγάλων ομάδων όταν ήταν παίκτης του Πανιωνίου. Απέναντι στην ΑΕΚ είχε βάλει τρία γκολ, τα δύο μάλιστα με κεφαλιές!

Ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν έχει πετύχει ακόμη γκολ σε ντέρμπι και ίσως την Κυριακή να έφτασε αυτή η ώρα...