Το δίλλημα του Μαρτίνς: Γκερέρο ή Ελ Αραμπί για την επίθεση

Ο Πέδρο Μαρτίνς… ζυγίζει όλα τα δεδομένα για τον ποδοσφαιριστή που θα ηγηθεί της επίθεσης του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ποια τα υπέρ και τα κατά του κάθε φορ.

Το δίλλημα του Μαρτίνς: Γκερέρο ή Ελ Αραμπί για την επίθεση

Ένα μεγάλο δίλλημα που απασχολεί τον Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ έχει να κάνει με την επίθεση. Μιγκέλ Γκερέρο ή Γιουσέφ Ελ Αραμπί; Ποιος από τους δύο θα πάρει φανέλα βασικούς στην κόντρα με τους «κιτρινόμαυρους». Θεωρητικά μοιάζει να έχει ένα προβάδισμα ο Ισπανός επιθετικός έναντι του Μαροκινού. Θα εξετάσουμε, όμως, ξεχωριστά την κάθε περίπτωση για να δούμε τα υπέρ και τα κατά.

Ο Μιγκέλ Γκερέρο σε πέντε συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει δύο γκολ και μία ασίστ, ενώ σε σύνολο 13 σε όλες τις διοργανώσεις έχει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Έπαιξε βασικός και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα σημείωσε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του Πειραιά. Ο Γκερέρο στο προηγούμενο ματς με τον ΟΦΗ είχε παίξει μαζί με τον Σουντανί στην επίθεση και έδειξε να ταιριάζουν οι δυο τους.

Από την άλλη είναι ένας επιθετικός που μπορεί πολύ καλά να πιέσει τα αντίπαλα στόπερ και να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Το κάνει με μεγάλη επιτυχία και σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός θέλει να πιέσει την ΑΕΚ μοιάζει χρήσιμος.

Όσον αφορά στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί αναμφισβήτητα έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Ο Μαροκινός όταν παίζει βασικός έχει αποδείξει πως μπορεί τη… μισή ευκαιρία να την κάνει γκολ. Το έκανε με τη Μπάγερν, το έχει κάνει και σε όλα τα ματς που έχει αγωνιστεί. Σε έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει τέσσερις φορές, ενώ σε σύνολο δώδεκα συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις έχει επτά γκολ.

Από τον Ελ Αραμπί είναι ικανοποιημένος ο Πέδρο Μαρτίνς και ειδικά απ’ όσα είδε στο παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου. Είναι ένας φορ με σωστές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή και με ικανότητα στο σκοράρισμα, αφού είναι μέσα σε όλες τις φάσεις.

Όλα τα παραπάνω… γυρίζουν στο κεφάλι του Πορτογάλου προπονητή. Θεωρητικά μοιάζει να έχει ένα προβάδισμα ο Γκερέρο, ο οποίος έπαιξε με τον ΟΦΗ και δεν έπαιξε με τη Μπάγερν. Από τη στιγμή που θα ζυγίσει όλα τα παραπάνω ο Πέδρο Μαρτίνς θα πάρει την τελική του απόφαση για το ποιος θα παίξει στην επίθεση.

Τι δεν θέλει να δει με ΑΕΚ ο Μαρτίνς

Επιστροφή Ελ Αραμπί μετά από 2,5 χρόνια στην Εθνική Μαρόκο!