Αβραάμ - Μεριά; Κανένα πρόβλημα!

Ο Ρούμπεν Σεμέδο χρειάζεται φανερά λίγη... διαχείριση, καθώς παίζει συνεχώς μετά τον τραυματισμό του. Ο Μεριά της Μπάγερν με τον φετινό Αβραάμ είναι δίδυμο εγγύησης ακόμη και σε ντέρμπι.

Αβραάμ - Μεριά; Κανένα πρόβλημα!

Υπάρχει η εκτίμηση των ρεπόρτερ και η σκέψη του Μαρτίνς να πάει με στόπερ τους Μεριά και Παπαδόπουλο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Να προφυλαχτεί δηλαδή σε αυτό το παιχνίδι ο Ρούμπεν Σεμέδο που είναι αναμφίβολα ο πλέον ποιοτικός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, αλλά το τελευταίο διάστημα δείχνει συμπτώματα (πνευματικής κυρίως) κόπωσης, καθώς αγωνίζεται συνεχώς μετά τον τραυματισμό του στον γόνατο και την επέμβαση στην οποία χρειάστηκε να υποβληθεί.

Μπορεί να είναι και ρίσκο που τελικά να μην πάρει ο προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά συνήθως ο Μαρτίνς κάνει τα πλάνα του με βάση την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του σε κάθε χρονική περίοδο. Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο Μεριά που αγωνίστηκε εναντίον της Μπάγερν και ο Αβραάμ των αγώνων με Άρη και ΟΦΗ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Σεμέδο των τελευταίων αγώνων, με αποκορύφωμα αυτόν εναντίον τον Βαυαρών για το Champions League.

Ο Σεμέδο έχει παίξει φέτος βασικός σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη από το ξεκίνημα των προκριματικών (κυρίως με παρτενέρ τον Μεριά, αλλά και με Σισέ, Αβραάμ και Μπα). Όπως και στους αγώνες του πρωταθλήματος εκτός από αυτούς στην Λάρισα και με τον Βόλο. Εκεί ο Μαρτίνς είχε κεντρικό δίδυμο τον Μεριά με τον Σισέ. Το ρίσκο, λοιπόν, έγκειται στο γεγονός ότι ο Αβραάμ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ μαζί με τον Τυνήσιο στο κέντρο της άμυνας στη φετινή περίοδο και είναι προφανές ότι δεν έχουν την «χημεία» που θέλει από τους στόπερ του ο Πορτογάλος τεχνικός. Κι ο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής που θέλει να αλλάζει τα δίδυμα των στόπερ μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, κάτι που είχε δείξει από την πρώτη του σεζόν στην ομάδα.

Αυτή τη φορά, πάντως, με τον Μεριά απαλλαγμένο - όπως φάνηκε με την Μπάγερν- από το στρες των λαθών του με Τότεναμ, ΠΑΟ και Ερυθρό Αστέρα, αλλά και με τον «Αβράμη» πανέτοιμο σε υψηλό επίπεδο και «μπαρουτοκαπνισμένο» από ντέρμπι σαν κι αυτό της Κυριακής, δεν μοιάζει ότι θα είναι μεγάλο ρίσκο και καθόλου... πρόβλημα να παίξουν αυτοί εναντίον της ΑΕΚ, αντί του σαφώς πολύ μεγάλου παίκτη, αλλά ντεφορμέ, Ρούμπεν Σεμέδο.

Για να δούμε τι θα πει στο τέλος ο υπεύθυνος για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, διότι ο Σεμέδο έχει πάντοτε και το πλεονέκτημα πως μπορεί και να σκοράρει, δίνοντας και επιθετικές λύσεις...