Σουντανί: «Σέβομαι την απόφαση του Μαρτίνς για το Champions League»

Ο Χιλάλ Σουντανί παραχώρησε συνέντευξη σε αλγερινό ΜΜΕ και δεν παρέλειψε να προχωρήσει σε αποκαλύψεις.

Σουντανί: «Σέβομαι την απόφαση του Μαρτίνς για το Champions League»

Συνέντευξη στο αλγερινό σάιτ lebuteur.com παραχώρησε ο Χιλάλ Σουντανί, με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να μιλάει για τις μέρες του στην ομάδα, τον Πέδρο Μάρτινς, τους συμπατριώτες του Ραφίκ Τζιμπούρ και Γιασίν Μπενζιά και τον σοβαρό τραυματισμό του που τον άφησε πολλούς μήνες εκτός δράσης.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Τα δύσκολα ανήκουν στο παρελθόν. Νιώθω καλά πλέον. Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι. Όταν όλοι έκαναν διακοπές, εγώ δούλευα πάνω στη φυσική κατάσταση μου. Αν και δεν είμαι 100% έτοιμος, νιώθω ολοένα και καλύτερα.

Ο Ολυμπιακός με ήθελε πριν από τρία χρόνια. Γνώριζαν τις δυνατότητες μου γιατί είχα τεθεί αντίπαλος με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League. Είχα παίξει πολύ καλά και υπήρχαν επαφές με τον Ολυμπιακό δίχως να γίνει τελικά η μεταγραφή. Στη συνέχεια επέλεξα τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε ο Ολυμπιακός καταθέτοντας μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ηγέτες του συλλόγου για την εμπιστοσύνη τους επειδή δεν είναι εύκολο να φέρεις έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μόλις επέστρεψε από πολύμηνο τραυματισμό. Με εμπιστεύτηκαν και δεν θα το μετανιώσουν. Έχω πραγματοποιήσει καλό ξεκίνημα και ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις μου. Είναι αλήθεια πως στο ξεκίνημα γινόταν κουβέντα γύρω από το όνομα μου, αλλά τώρα νομίζω πως όλοι είναι χαρούμενοι.

Δεν έχω έρθει με δανεισμό. Είναι κανονική μεταγραφή. Υπέγραψα για τρία χρόνια.

Ο προπονητής με ξέρει πολύ καλά. Είναι Πορτογάλος και έπαιξα εναντίον του, όταν ήμουν στην Πορτογαλία. Την χρονιά που αποχώρησα ήταν στην Βιτόρια Γκιμαράες. Είναι λογικό να μην παίζω στην αρχή. Έφτασα στην ομάδα πολύ αργά στην προετοιμασία. Έπαιξα μόλις για 10 λεπτά σε ένα φιλικό. Μια εβδομάδα αργότερα στα προκριματικά του Champions League, ο προπονητής δεν ήθελε να εκβιάσει την επιστροφή μου στον αγωνιστικό χώρο. Το έκανε σιγά-σιγά. Τώρα πλέον έχω βρει την αυτοπεποίθηση μου και επιστρέφω στο επίπεδο που βρισκόμουν.

Ήμουν απογοητευμένος (με την απόφαση του Μάρτινς να μείνει εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ). Είναι λογικό γιατί θέλω να παίζω σε τέτοιες διοργανώσεις. Ο προπονητής είδε πως δεν ήμουν έτοιμος. Είναι μια απόφαση που σέβομαι. Συνεχίζω να δουλεύω πολύ σκληρά και περιμένω. Η δουλειά μου αρχίζει να φαίνεται.

Είναι αλήθεια πως ο σύλλογος έφερε κάποιους εξαιρετικούς επιθετικούς το περασμένο καλοκαίρι, όπως είναι οι Βαλμπουενά και Ελ Αράμπι. Νομίζω είναι καλό αυτό για την ομάδα. Ο ανταγωνισμός ποτέ δεν με φόβιζε.

Ήμουν για μεγάλο διάστημα τραυματίας, αλλά δεν έχασα την τεχνική μου. Νιώθω καλύτερα κάτι που φάνηκε και από τα δύο γκολ που πέτυχα. Προσπαθώ να διατηρήσω το στιλ μου και με την τεχνική μου κατάρτιση να προσφέρω στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να πραγματοποιώ τέτοιες εμφανίσεις μετά από όσα πέρασα με τον τραυματισμό μου.

Δεν επικοινώνησα μαζί με τον Τζιμπούρ, όμως συναντηθήκαμε στη συνέχεια και μιλήσαμε πολύ για τον σύλλογο.

Ο Ραφίκ έχει παίξει σε μεγάλες ελληνικές ομάδες. Όλοι τον σέβονται. Οι οπαδοί τον εκτιμούν και πάντα μου λένε τι πρόσφερε στον σύλλογο. Ελπίζω να πετύχω και εγώ όσα και εκείνος οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε τρόπαια. Θέλω να αφήσω το σημάδι μου εδώ.

Μου τηλεφώνησε ο Μπενζιά και με ρώτησε για τον Ολυμπιακό προτού υπογράψει και τον ενθάρρυνα να το κάνει. Είναι καλός χαρακτήρας και γνωριζόμασταν από την εθνική Αλγερίας. Τον βοήθησα στο ξεκίνημα και έχει προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία στον σύλλογο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Αλγερινούς που μου έστελναν μηνύματα συμπαράσταση στις δύσκολες στιγμές που πέρασα. Θα ήταν ωραίο να επιστρέψω στην εθνική Αλγερίας. Είμαι Αλγερινός ποδοσφαιριστής και όσο αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο πάντα θα βρίσκομαι σε τροχιά εθνικής. Θέλω πολύ να γυρίσω, όμως ο ομοσπονδιακός προπονητής είναι εκείνος που αποφασίζει και θα πρέπει να τον σεβαστούμε».