Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Ακριβώς ένας χρόνος από το κάζο που έγινε μάθημα!

Οι «ερυθρόλευκοι», όπως και πέρσι, αντιμετωπίζουν τους Κρητικούς αμέσως μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου. Ο Μαρτίνς δεν ξεχνάει τι συνέβη στις 21 Οκτωβρίου 2018 στο «Γεντί Κουλέ» και χτυπάει «καμπανάκια».  

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Ακριβώς ένας χρόνος από το κάζο που έγινε μάθημα!

Ολυμπιακός – ΟΦΗ το Σάββατο (19/10). Ένας χρόνο παρά δύο μέρες από το περσινό κάζο των «ερυθρολεύκων» στο «Γεντί Κουλέ» (21/10/2018). Ένας χρόνος από εκείνη την ήττα με 1-0 με το γκολ του Βουό στο 36’, εκεί όπου πιάστηκε κοιμώμενη η άμυνα των Πειραιωτών.

Κατά διαβολική σύμπτωση οι Πειραιώτες ξαναπαίζουν αμέσως μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου με τον ΟΦΗ. Μόνο που ο φετινός ΟΦΗ δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό που έμεινε στην Super League μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Η φετινή ομάδα του Ηρακλείου έχει πάρει διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, έχει φύγει αλώβητη από το «Κλ. Βικελίδης» και βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Επίσης η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι τώρα το ματς γίνεται στο Καρϊσκάκη, ενώ πέρσι στο Ηράκλειο. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ξεχνάει τι είχε συμβεί πέρσι τέτοια εποχή. Και πώς να το ξεχάσει άλλωστε, αφού είχε φτάσει στο σημείο να «μαντρώσει» τους παίκτες του στον Ρέντη για να βάλουν μυαλό!

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-0: Δεν εμφανίστηκε στην Κρήτη

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δεχτεί ηχηρό χαστούκι από τους Κρητικούς, ωστόσο, έδειξαν στην πορεία ότι πήραν το μάθημά τους. Από εκείνο το παιχνίδι, αν εξαιρεθεί η ήττα από την Μπέτις στην Σεβίλλη που ήρθε έναν μήνα αργότερα (29 Νοεμβρίου 2018), ο Ολυμπιακός πήγε τρένο! Μέχρι που ήρθε η… απουσία των Πειραιωτών από το ματς της Τούμπας και η ήττα με κάτω τα χέρια από τον μετέπειτα πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι του «Γεντί Κουλέ» στριφογυρίζει ακόμα στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς. Η καρδούλα του ξέρει τι είχε περάσει και ο ίδιος και το πόσο βαρύ ήταν το φορτίο στη συνέχεια, έτσι ώστε να μην επαναλαμβανόταν μία άσχημη εμφάνιση και ένα τραγικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια που έκανε ο Ολυμπιακός για τον τίτλο.

Ολυμπιακός: Τους είχε προειδοποιήσει ο Μαρτίνς

Εκείνο το ματς λοιπόν, ο Πορτογάλος το έχει σαν οδηγό όχι μόνο ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά και ενόψει των αγώνων που δίνει με μικρομεσαίες ομάδες. Συνεχώς μιλάει στους παίκτες του για την ήττα στο Ηράκλειο, θέλοντας να αναδείξει ότι αν ο Ολυμπιακός δεν είναι στοιχειωδώς σοβαρός, τότε μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες. Προσπαθεί με λίγα λόγια να τους χτυπάει σε κάθε ευκαιρία «καμπανάκια».

ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ) ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Για την ιστορία, από την ενδεκάδα που είχε παραταχθεί στο κάζο του «Γεντί Κουλέ», το πιθανότερο είναι μόλις δύο να βρεθούν στο αρχικό σχήμα το Σάββατο (19/10, 19.30).

Ο λόγος για τους Γκιγιέρμε και Ντάνιελ Ποντένσε. Και ο Ποντένσε πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει, καθώς προέρχεται από τραυματισμό και το σκέφτεται ο Μαρτίνς να τον προφυλάξει για τα παιχνίδια με Μπάγερν και ΑΕΚ. Οπότε, οι δύο μπορεί να γίνουν… ένας: Ο Γκιγιέρμε!

Πέρσι είχαν παίξει οι Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Λάζαρος, Τουρέ, Ποντένσε και Γκερέρο. Στο β’ μέρος είχαν μπει οι Νάτχο, Φετφατζίδης και Μάνος.

Ο Τοροσίδης αναμένεται να παίξει αντί του Ομάρ, ο Αβραάμ αντί του Μεριά, ο Κούτρης αντί του Τσιμίκα, ο Μπουχαλάκης αντί του Καμαρά, ο Λάζαρος είναι τραυματίας και ο Ελ Αραμπί αντί του Γκερέρο. Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο.