Ο Φάουστο Βέρα, τα τρελά λεφτά από το Κάνσας και ο Τσόρι

Ποιος είναι ο 19χρονος Αργεντινός που φέρεται πως έχει μπει στη λίστα του Ντομίνγκες και η μεγάλη πρόταση που έχει απορρίψει η Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Ο Φάουστο Βέρα, τα τρελά λεφτά από το Κάνσας και ο Τσόρι

Το όνομα του Φάουστο Βέρα μπήκε στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και ένα like του ποδοσφαιριστή στον επίσημο λογαριασμό των Πειραιωτών στο instagram φούντωσε τα σενάρια. Πρώτα απ’ όλα να δούμε ποιος είναι ο 19χρονος άσος της που φέρεται πως έχει παρακολουθήσει ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες και το όνομα του έχει μπει στην ατζέντα του.

Ο Φάουστο Βέρα έχει γεννηθεί στις 26 Μαρτίου 2000 και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Συγκεκριμένα ο ύψους 1,80 εκ. μπορεί να παίξει τόσο ως «εξάρι» όσο και ως «οχτάρι». Τη φετινή σεζόν έχει κάνει τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μόνο η μία είναι ως βασικός όταν παίξει ενενήντα λεπτά κόντρα στην Ουρακάν. Κατά τα άλλα έχει παίξει επτά λεπτά κόντρα στη Χιμνάσια, τρία λεπτά κόντρα στη Γοδόι Κρουζ και πέντε κόντρα στη Σεντράλ Κόρδοβα.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ακαδημίας της Αρχεντίνος Τζούνιορς και πέρσι προωθήθηκε στην πρώτη της ομάδα. Με την Αρχεντίνος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021 και πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας που έχει το θέμα του Φάουστο Βέρα είναι πως τον Ιούλιο η Αργεντινός Τζούνιορς απέρριψε πρόταση της Κάνσας από το MLS. Μία πρόταση που ήταν ύψους 6 εκατ. ευρώ και αφορούσε στην αγορά μόνο του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη. Ο Βέρα έχει κάνει συμμετοχές με την U23 της Εθνικής Αργεντινής και από εκεί τον εντόπισαν οι σκάουτς του αμερικανικού συλλόγου. Αν και το όνομα του «παίζει» τις τελευταίες ώρες για τον Ολυμπιακό τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν από αυτή την ιστορία δείχνουν πως είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.